Kymry Creative Commons License 2006.12.12 0 0 106

Na jó, látom ti mindenen meg akartok sértődni.

Az űropera kifejezésben semmi sértő nincsen. Ez egy besorolás, nem egy becsmérlés. Kategorizáld akkor, légy szíves, hogy szerinted micsoda. Nem fantasy, nem sci-fi, nem klasszikus értelemben vett  családregény, és nem is űropera (és változatlanul nem értem, ezzel mi a probléma). Azt is mondd meg légyszíves, hogy ha a Raana Raas nem álnév, akkor micsoda? Művésznév? Tőlem hívd, ahogy akarod, mert a dolog lényege ugyanaz. Annak ellenére, hogy bele van írva a könyvbe a neve, akkor sem az van a borítón. Amúgy sem ez volt a legnagyobb kifogása, ha jól emlékszem.

Más: mondta valaki, hogy rossz a regény? Fusion azt mondta, hogy őt nem érdekli a téma miatt (ami nem minősíti a regényt, én se olvasok regényeket az első világháborúról, akármennyire jól is vannak megírva, mert nem érdekel a téma, például). Én meg azt mondtam, hogy engem a téma érdekel, nekem más bajom van vele. Szintén az én ízlésem a hibás, nem pedig a mű.

Örülök, hogy nem érdekel mit gondolunk, mert legalább nyíltan kimondod, amit mások itt csak takargatnak, hogy aki nem úgy gondolkozik, mint ők az hülye (én is besértődtem). Amúgy épp hasznos dolgot tettem, megvédtem valakit, akit leugattak. Ez emberbaráti cselekedet, és hasznos.

És hogy én se köntörfalazzak. Én is olvastam Enahma (vagy Eta, ahogy neked tetszik) Harry Potteres írásait, és nekem nem tetszettek (egyéni szubjektív vélemény, amivel kisebbségben vagyok, de ilyen is van), és ezért kezelem egyelőre fenntartásokkal a könyvet, de nem zárkózom el az elolvasásától.

Egyébként HP topicokból én úgy gondoltam, hogy te ennél értelmesebb ember vagy. Ja, és attól, hogy az első oldal nem jó, a könyv többi része még lehet fantasztikus. Én meg vagyok annyira finnyás, hogy nem hagyom, hogy mások rágják a számba, hogy mi a jó, hanem majd én eldöntöm magamnak.

Amúgy senki nem mondta, hogy nyálas vagy, te asszociáltál azonnal a szappanoperára, holott a kettőnek köze sincs egymásnak (vagy kábé annyi mint a szimfóniának meg a hasonló nevű dohányterméknek).

Aki nem akarja, nem kell elolvasni, de legyen szíves, ne bosszantson a véleményével, mert az mindenkinek van, nekem is, mégsem traktálok senkit azzal, hogy mit gondolok róla. És bár most haragudhattok rám amennyire csak akartok, de azt az energiát, amit a hozzászólás írására pazaroltatok, inkább arra használtátok volna, hogy valami hasznosat tegyetek, mert bár bosszantó, süket fülekre találnak.

Ezzel viszont mindent elmondtál magadról. Az égvilágon mindent.

Előzmény: Dracy (104)