vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2006.12.11 0 0 167
Elmondom neked hogy van ez.

Nincs bevétele az államnak. Ez miatt fentről összeborzolják a szemöldöküket.
Ezt alsóbb szinten megértik, és kiadják a sleppnek, hogy eredményeket várnak el.
A slepp is megérti, hogy a főnökök prémiuma ezen múlik.
A slepp keres dolgokat, de nem talál, de szállítani kell valamit.

Így elkezd kreatív lenni és kreál dologokat. Ha kell hazudik, ha kell átbassza az ügyfelet, ha kell fals dolgokat talál ki. De sokszor egyszerű dolga van, mert a törvények egymásnak ellentmondóak és csak az kell a kalapból előhúzni amelyik pont praktikus az adott helyzetre. Pelikán József-szerű egyedek meg korlátlanul vannak, bárhol, bármikor.

És hirtelen drámaian nő az eredményesség, a felderítettség, ömlik a prémium és az elismerés a főnökségnek.

Persze a bírósági ügyek megszaporodnak, mert a delikvensek kezdenek rájönni, hogy átbaszták őket és szeretnék az életük fenntartását biztosító javakat megmenteni.

No és itt jön be, hogy a bírósági perek 5-8 évre is el tudnak húzódni, mivel senki nem érdekelt abban, hogy ezek a perek hamar lezáruljanak , természetesen kivétel az akitől elveszik a dolgait.

És ugye a bírók vagy felljebbvalóik is felismerik, ha ezek a perek a delikvensek által meg lennének nyerve, az az államnak komoly kártérítési kötelezettséggel járna.

De ha véletlenül befolyásos az illető és egy 0:0-t ki tud brusztolni, az államigazgatási dologzó akkor is nyer, hiszen a per alatt eltelt 5-8 év alatt már a 45. pozíciójában rotálódik és senki nem is tudja, hogy ki van az aláírás mögött elég neki a körpecsét.

Persze jogállamban ilyen nem is lehet, ez bizonyára csak csúnya távoli országokban fordulhat elő.

Ebőváry
Előzmény: GeeDawg2 (163)