donhuan Creative Commons License 2006.12.11 0 0 23

 

Azóta már többször is voltam/voltunk kint és ha ketten evezünk valóban elengedhetetlen dolog a kormány. A régi családi lomokból sikerült kinyerni 3 db kormánylapátot, amiből egy még használható is, így nekiálltunk barkácsolni. Az első próbálkozás kudarcba fulladt. Használat közben eltört a felfüggesztő menetes szár! No de nem adjuk fel! Felsimertük a hibát és elméletileg már dolgozunk a "fejlesztésen"! Jó, hogy mondtad a zsinóroknál lévő kis luk szigetelését nem jutott volna eszembe! Majd oda is kitalálok vmit mert erős és tartós hullámzásnál, ott valóban lehet egy-két liter vizet betárazni!

Én Gödön tartom a csónakot, öcsém garázsában. Ezzel annyi a gond, hogy nem vízpart,  állandóan kocsira fel, kocsiról le.... Egy csónakház van a közelben, de az ősszel bezár, így ez nem jön szóba. A Római partra is kocsival vittem! Azért mentem, hogy a Lupa-szigeti kormorántelelő helyet megnézzem. Sötét volt mire odaértem, de így is láttam, hogy a hatalmas hídépítési őrjöngés ellenére ott csücsülnek az évek óta megszokott helyükön!

 

Tényleg nagyon stabil és biztonságos hajó az excursion, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki kettes hajót akar.  Azt hiszem nem lesz szükség eszkimófordulra :-), még sosem próbáltam!  Érdekes lehet kétszemélyes csónakkal...

Előzmény: Emdzsí (22)