muzsa Creative Commons License 2006.12.07 0 0 72240

Jó lenne tudni, hogy ez az egész hogy megy... én a helyedben megkérdeztem volna, hogy mire hivatkozva akarnának 8000 forintot legombolni.

Mindannyian tartunk tőle, hogy megszületik egy olyan rendelet, ami 5-ről 3-ra csökkenti a támogatott lombikok számát, de hol van az a rendelet? Mert ha a tervezőasztalon, akkor az édeskevés... Nem magánakciózhat egy közintézmény (vagy annak laborja) azzal kapcsolatban, hogy kitől szed be pénzt és kitől nem. Amennyiben nincsen olyan rendelet/törvény, ami azt mondja, hogy 3 lombik után fizetni kell, ő ezt a saját szakállára nem vezetheti be. Vagy igen??? Ha nem a minisztériumban vagy a parlament előtt dőlnek el ezek a dolgok, akkor az elég nagy gáz...

 

Azt sem értem, ki jogosult arra, hogy beutalót írjon, és ki nem? Pedig azt hittem, tudom. A barátnőm ugyanúgy, ahogy én is, a körzeti orvosától kért beutalót a BMC-be. Nem a kisujjából szopta ki, hanem ezt mondták neki telefonon a meddőségi központban, mint ahogy nekem is. Az én háziorvosom minden probléma nélkül adott beutalót. A barátnőm háziorvosa ezzel szemben kijelentette, hogy neki nincs joga ilyen beutalót kiállítani. Amikor "visszazavartam" a barátnőm hozzá, hogy ilyen nincsen, csapjon az asztalra, valahogy mégis lett hirtelen jogosultsága az illető háziorvosnak. Lehet, hogy addig is csak a kedv hiányzott. De ne feltételezzünk ilyet. Lehet, hogy csak nem tudja, hogy van. De ez mégis hogy lehet???????

 

 

 

Előzmény: cunka (72217)