Első Polgár Creative Commons License 2006.12.05 0 0 1516

Nem hiszem, hogy a németek egy nappal az invázió előtt akarták volna felmorzsolni a brit hazai flottát. Sztem ez hetekig elhúzódó harc lett volna, és csak utána indult volna meg az inváziós flotta.

 

Na jo de a brit hazai flotta frankon elkolbaszol kb Norfolk magassaban, ahova a nemet gepek mar nem ernek el, Churchilnek viszont van repulogephordozoja es szarazfoldi legiereje, hogy a nemet flotta barmilyen tamadasat elharitsak kb a temzetol eszakra.

szeptember 23tol 12 oras az ejszaka, azaz ejszaka egy csatahajo 400 kmet tud megtenni, ez boven eleg,hogya temze torkolattol beusszon a csatornaba az egesz flotta es ott ejszaka szetszedjen mindent es meg  kikeruljon a nemet repulok hatosugarabol reggelre.

azaz a nemetek nem tudnak addig csapast merni az angol flottara, amig az be nem megy a csatornaba, de az angol flotta miert is menne be a csatornaba, amig az invazio meg nem kezdodott? a parti erok siman kitartanak hetekig, hiszen letszam es nehezfegyverzeti folenyben vannak, ezenkivul ott az angol legiero maradeka legalabb 500 gep, amit szinten csak az invazio megkezdesekor vetnek be. 

mindossze a partraszallok utanpotlasat kell megtorni. (amit az idojaras amugy is durvan veszelyeztet)

Előzmény: otranto (1488)