oskeresztyen Creative Commons License 2006.12.04 0 0 719

AZ ANGYAL, AKI MEGJELENT NEKEM GYERMEKKOROMBAN ES
ELLEN WHITE PROFETANO LATOMASA !


Kedves Mindenki,


a 604. hozzaszolasban olvashato arrol az angyalrol valo osszefoglalo beszamolom, aki gyermekkoromban annyi alkalommal eljott hozzam. Mielott barki az alabbiakat elolvasna, javaslom, elobb tekintse at az angyalrol valo beszamolomat.

---
2006 november 30-an talaltam valami érdekeset.


A Vilagtorténelem egyik leghiresebb profétanoje Ellen Gould White volt. Elete soran szamos latomasban részesult, amelyeket papirra vetett. Az alabbi latomasaban arrol ir, milyennek latta a Satant.


Fontos, hogy az angyal, akirol a korabbi hozzaszolasok egyikében szolok, és akit ateistaként lattam annyi alkalommal, ahhoz hasonlo testtartasban ult, ahogyan Rodin muvész "Gondolkodo" cimu szobra. Fontos, hogy Rodin-nek eme szobra egy olyan csoportjabol valo, aminek a kovetkezo elnevezést adta:


"A POKOL KAPUJA".


Most idézem Ellen White latnok, profétano latomasarol irott jegyzetének részletét (abbol a latomasabol, amelyet ugy 130-160 esztendovel ezelott kapott):


"Láthattam Sátánt, a hajdan boldog és fenséges angyalt. Aztán pedig láthattam ot úgy, amilyen most. Alakja még most is fejedelmi. Vonásai még nemesek, mert hiszen angyal, még ha elbukott is. Ám arckifejezése aggodalommal, gonddal, bánattal, rosszindulattal, gyulölettel, csalárdsággal van tele. Ezt az egykor oly nemes arcot különösen megfigyeltem. Homloka a szemektol kezdve hátrahajló. Láttam, hogy mindvégig annyira a gonoszra hajlott, míg minden jó tulajdonságát lealjasította s minden gonosz vonást kifejlesztett. Szemei ravaszak voltak s nagy éles elméjuségrol tanúskodtak. Alakja hatalmas volt, de húsa petyhüdten lógott kezein és arcán. Midon én ot láttam, állát balkezére támasztotta, mintha gondolatokba merült volna. Arcán oly gonosz, sátáni mosoly ült, amely megremegtetett. Így szokott mosolyogni, ha zsákmányát már biztosnak érzi s míg áldozatát csapdájához láncolja, mosolya mind iszonyúbb lesz."


Idézet vége. E fejezetben White nem irt tobbet.


Most gyorsan elemzem a hasonlosagokat és a kulonbségeket:


"W:" jellel jelolom Ellen White leirasat, ahogyan Neki a Satan - mas néven Azazel - megmutatkozott, avagy Megmutatta White-nak a Teremto Legfobb Hatalom.
"T:" jellel jelolom az angyal sajatossagait, aki eljott hozzam.


W: "Alakja még most is fejedelmi."
T: Akit én lattam, nem volt fejedelmi, hanem olyan volt, mint egy szellem, és mint valaki, aki egészen gondolataiba merult. Gyermekkoromban ugy gondoltam, hogy O Isten, de Szuleim mindig megcafoltak, mondvan, hogy Isten nem létezik. Baratomnak tartottam és olyan nagyhatalomnak, akitol egyaltalan nem kell félnem.


W: "arckifejezése aggodalommal, gonddal, bánattal, rosszindulattal, gyulölettel, csalárdsággal van tele."
T: Arcan sem aggodalom, sem gond, sem banat, sem rosszindulat, sem gyulolet, sem csalardsag nem tukrozodott; tehat a felsoroltak egyike sem volt meg.


W: "Homloka a szemektol kezdve hátrahajló."
T: Nem volt hatrahajlo; normalis, emberi kulseju feje volt. Idosebb férfi alak, göndörös vagy hullamos hajjal.


W: "Szemei ravaszak voltak s nagy éles elméjuségrol tanúskodtak."
T: Nem, hanem gondolkodo tekintete volt, mint aki nagyon elgondolkodott.


W: "Alakja hatalmas volt, de húsa petyhüdten lógott kezein és arcán."
T: Alakja nem volt hatalmas, hanem az atlagos felnott méreténél alacsonyabb lehetett, kissé tomzsi, és mindenképpen kozépkoru vagy idosebb, azonban semmi esetre sem volt a husa petyhudt; ellenben kifejezetten életeros volt és mintha azt uzente volna: "legyél bolcs".


W: "Midon én ot láttam, állát balkezére támasztotta, mintha gondolatokba merült volna."
T: Allat nem a bal-, hanem a jobbkezére tamasztotta, mint aki nagyon mélyen a gondolataiba merult.


W: "Arcán oly gonosz, sátáni mosoly ült, amely megremegtetett."
T: Semmiféle mosoly, vagy satani nem volt rajta. Nemhogy megremegtetett volna, de nagyon szimpatikus volt és egyaltalan nem féltem tole. Mindig azt szerettem volna, ha marad, de sosem sikerult maradasra birnom.


Eddig a rovid egybeveto elemzés.


Az e-mail cimem Mindenkit var, akinek kérdése, gondolata, ohaja stb. van:
lasersd@freemail.hu


Udvozol Mindenkit Molnar Ferenc Arpad.
Roma, Italia.
Dicsoség Istenunknek és a Jézus Krisztusnak.
Amen.