Ha már felhoztad Yoj ezta topiko a mélyből, idepingálom kedvenc (amerikai) sültcsirke receptemet:
1 kg-os csirke negyedelve - só + bors
3 fej vöröshagyma vékonyra szeletelve.
a mártáshoz:
3-4 ek olaj
2 1/2 dl paradicsomlé
1 kk mustár
4-5 kk ételízesítő
1 kk cukor
1 babérlrvél
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
1/2 dl citromlé, vagy ecet.
A mártáshoz valókat egy lábosban összekeverjük és 10 percig takaréklángon fedő nélkül főzzük.
A csirkedarabokat (ami lehet kizárólag comb is) sózzuk, borsozzuk és és egy tepsiben egymás mellé fektetjük bőrös részükkel fölfelé (ne fedjék egymást).
Megszórjuk a hagymával úgy, hogy a darabok, szárnyak közé is jusson.
Ráöntjük a mártást és kb. 1 órán át sütjük a levével locsolgatva.
Krumlipürével a legjobb, de rizzsel is finom.