gaspoltshofen Creative Commons License 2006.12.02 0 0 72191

Gynevacról utoljára, bemásolom a nyári hozzszólásomat, ahol én már a médiakampányra és üzleti érdekre gondoltam(Többen lehurrogtatok akkor), illetve beszéltem egy Kaális dokival (nem a sajátom földrajzi távolság miatt) egy baráti társaságban, akkor ő ezt mondta:  

 

 

Augusztus 19-i hozzászólásom:

Gynevac-ról annyit még, hogy a péntek estémet egy baráti társaságban töltöttem, ahol volt egy Kaális doki is, vele másfél órát beszélgettünk neki a munkájáról, nekem meg a problémámról, többek között a Gynevac-ról is. Hát elég érdekeseket mondott, még emésztem, utánna esküszöm leírom, a lényeg, hogy hülyeségnek tartja az egész szakma, de ez alapján még ne ítélkezzetek a doki felett, mert sok mindent mondott még ezzel kapcsolatban, egyébként ettől függetlenül mi már befejezzük a szurikat (mármint, hogy beadatjuk a maradékot), abban viszont nem vagyok biztos, hogy el is kezdtük volna ha előbb beszélek vele.

 

Pár nappal rá:

Röviden és tömören a doki véleménye a Gynevac-ról. (én pénteken tudtam meg, hogy a helyes ejtése Ginevak:) )

Egyrészt, ami bacin segít, az olyan meddőségi problémákat okoz, amin már utólag nem tud javítani pl. összenövés. Azt meg egyenes nem értik, hogy a férfinak miért kéne kapnia. Semmilyen kutatás, és tudományos vizsgálat nem készült a hatékonyságáról, és semmi nem bizonyítja, hogy segít, csak találtak olyan embereket, akiknek a beadás után rövidebb-hosszabb időn belül sikerült teherbe esni, de pont ezen az elven akár a McDonaldos hamburgerről is be lehetne bizonyítani. Ami pedig az igazi szakmának a mély megdöbbenése, hogy meddőségi dokinak állítja magát, ehhez képest BP-en kórházakban rendelget, és Kazincbarcikán a szülőföldjén 1-2 hetente lemegy 1 napra, már pedig a ciklus ritkán igazodik ahhoz, hogy neki mikor van ideje. UH-t egyáltalán nem használ, és a vérvételei is esetiek, és nem a ciklus napjához igazodnak. Ez a doki, akivel beszéltem erről, biztos, hogy pontos infokkal rendelkezik, mert földrajzi adottságból adódóan elég sok "általa kezelt" beteg került az ő intézetükbe. Egyébként egy nyugdíj körüli hölgy, akinek ez nem rossz pénzkiegészítés, a médiakampány pedig a gyógyszergyártó cég aktív és tudatos közreműködésének az eredménye. Talán röviden ennyi.

 

Gaspi