zsebi09 Creative Commons License 2006.12.02 0 0 72190

Sziasztok!

 

A Gynevac készítménnyel kapcsolatosan szeretném elmondani, hogy láttam a Fókuszt, olvastam a honlapot és végül megkérdeztem a dokimat, hogy ő mit mond erről, érdemes-e megszúratni magam. Nagyon szimpatikus volt, hogy sem lebeszélni, sem rábeszélni nem akart, egyszerűen elmondta az érveit  és rám bízta a döntést:

  • ha tényleg olyan hatásos lenne a készítmény, akkor nem csak a magyar, de a külföldi gyógyszergyártó cégek is sorban állnának érte, hiszen ezzel megoldódna nagyon-nagyon sok ember problémája a világon
  • azonban a készítményt független intézményben nem tesztelték, a nőgyógyászok és a meddőséggel foglalkozó szakemberek szerint mögötte megbízható eredmény, szakirodalom nincs.
  • a honlap is azt sugalja, hogy ne szakorvossal írassuk fel, elég a háziorvos. Ha azonban vkinek tényleg nőgyógyászati baja van, akkor szerintem szakorvos írja fel a szükséges gyógyszert, mert az mégis csak jobban ért hozzá
  • a honlap szerint a férjnek is szükséges lehet egy kúra. A doki véleménye erről az volt , hogy a férfiaknál tejsav csak a belekben, gyomorban van. Ez pedig nem befolyásolja a teherbeesést
  • a doki személyes tapasztalata  volt, hogy az egyik betegének pedig kelése lett mellékhatásként a készítménytől, ami sebészi úton kellett eltávolítani. Jó ez biztos egyedi eset, de jó ezzel tisztában lenni és felkészülni,  nem csak a pozitív tulajdonságait hangsúlyozni.

A készítmény a szakorvosok szerint tehát még nem bizonyítottan hatásos a meddőség kezelésére. Mivel nekem nem volt semmilyen gyulladásom , én nem vettem meg a készítményt.

Azzal, hogy ezt leírtam senkit nem akartam megbántani, aki szerint ez hatásos készítmény és ettől elmúlt a problémája vagy esetleg babája is született.  Csak aki még bizonytalan annak probáltam elmondani, hogy mi egy szakorvos véleménye erről, hátha ez segít a döntésében.

sziasztok