Dunit Creative Commons License 2006.12.01 0 0 655

Vannak pepecselős munkák, azt meg kell fizetni !

A baj nem is itt van, hogy beszámoljuk bizonyos  nyílászárókata m2-be, hanem az . hogy ez utólag derül ki.

Nálam pl. Egy kb. 50 m2-es felületnél a k. műves mondja telibe sz ámolja. 10 m2 felületnél már nem semmi, majd jön, hogy élképzést is felszámolna !

Mondom neki, hogy oké, de akkor nem telibe. Spekulált, mondom neki azt számol fel amit akar -- mondja meg a végső árat  - nem tudta - nem akarta -- nem tudom nem adta meg  - nem kapta meg a munkát.

Tanulság -- nem árt előre belőni az árat. Aki nem akarja - tudja  a helyszinen kiszámolni -- ott óvatosnak kell lenni !!

Természetesen vannak előre kiszámolhatatlan munkák !!

Más : korábban volt egy vizes munkám. Nem nagy ! Ajánlatok 1 : 2 - höz szórtak.

Pl. jön egy fiatal ember, viszonylag kedvező árat ad, majd mondja miután bolintok, hogy oké, van egy problem egy  1,5 m-es , szakaszon betont kell törni az megdrágítja a dolgot, az ugyan annyiba kerül mint az előző ajánlat ( 15 000 - 15 000 ft ). Mondom nem problém elvégi más,   látom nem tetszett neki, hogy nem jött be a puffer.

Lényeg nem kapta meg a munkát !
 Más igen ! Az effektiv munka : 2 óra ( + a kétszeri kiszállás ö.  1óra )  - némi vésés forrasztás - én voltam a kis inas, az ellenőr stb. A beton  sk. 1 óra. Így került  a 30 eft helyett 12-be.

Számla nélkül. Aki a kicsit nem becsüli a nagyot nem érdemli. Természetesen van akinek az egy órára kell a 15 eft vagy még kevés is.

Viszont a mesterek dolga sem könnyű. Néha bele érzek  - milyen lehet - mikor valaki az  5 ajánlatára kapott  már nemet.

Volt ilyen is. Egy asztalos munkánál - egy 3.5 m-es konyha but. és egy beépített szekrénynél a sok ajánlat közül  (arányok (1 : 2.5) az elválaló ügyesen úgy lavirozott, hogy  csak 3/4 -ig fejezte be a munkát, várva a következő megrendelésre, mikor az megérkezet az előzőt befejezte, de  ilyen  már megvolt e lépés előnye. Ott számolta el magát , hogy a  harmadik munkánál nem kértük a befejezést. SK. volt.

A munkák : beépített konyha  280 eft (1),  beép.szekrény  250 eft (2), kis kamra szekrény 90 eft  (3) és lenne még egy polcsor olyan 80 - 90 ft-ért (4). Na ezt már nem kapja meg, mig  benem fejezi  a kamra szekrényt.  Van aki nem lát át ezen a taktikán !

Egyébként jól dolgozott és nem drágán !!