Törölt nick Creative Commons License 2006.11.30 0 0 211

megbocsáss, de ha elolvastad az egész hsz-t akkor nem kérdeznél ilyet. leírtam, hogy azelőtt én voltam mindenki pátyolgatója, de amikor az én fejem fölött csapkodtak a hullámok (egyedül nevelem az ikreimet) és önvédelemből igenis nem vettem fel annak az anyukának, aki 4 db nagyszülő és férj mellett egy darab gyerekkel panaszkodott órák hosszat. a szüleim tanúi, hogy többször a két gyerekkel az ölemben tartottam neki hosszas tanácsadást, hogy a kibaszott tébében hova menjen a kibaszott gyes igényélével, mert ő nem akart szakbarbárhoz fordulni, hanem hozzám.  

 

és amit most írsz, az pontosan az a meglehetősen alattomos, a teljesítmény kényszert tovább erősítő folytonos nyomasztás, ami miatt az ember folyamatosan lelkiismeret furdalást érez: mert nincs rend, tisztaság, vasalt ing. ha még azért is lelkiismeretfurdalást kellene éreznem, hogy a saját ép eszem megőrzése érdekében nem én voltam a gyesbeteg kismama ingyen pszichiátere.

 

te biztos tökéletes anya vagy, akinek a tökéletes háztartás és tökéletes gyereknevelés mellett még full lelki tanácsadót tart fenn a kismama társaknak...

 

nem tudom, hány gyereked van, de sztem fogalmad sincs arról, amiről beszélek.

Előzmény: Ammandina (205)