kollina Creative Commons License 2006.11.28 0 0 72086
Kinga, ne haragudj, nem direktben neked írok, csak épp a Te hsz-ednél kattintottam a válaszra.

Én a SOTE-ra jártam/járok, és nekünk is van ott lefagyasztott embriónk. 2002-ben fagyasztottak le 2*4-es csomagot, amiről ugye rendelkezni kellett. Amikor 2004-ben megkaptam az egyik adagot, utána jött a levél, hogy mi legyen a maradékkal. Azért azt nem hiszem el, hogy nem küldenek levelet. De 10 év alatt tényleg sok minden történhet, halál, válás, költözés, stb, ami miatt egy levél nem ér célba, vagy ismeretlen a címzett. Én azért nem tudom elképzelni a SOTE-ról, hogy csak úgy fogják, és minden előzetes körüljárás nélkül megsemmisítenek "embereket".

Én abszolút felelőtlennek, hanyagnak tartom azokat a szülőket, akik tudják, hogy van lefagyasztott embriójuk, és éveken keresztül nem veszik a fáradtságot arra, hogy nyilatkozzanak a sorsuk felől. Ha valakinél családi tragédia történt, attól még vehetné a fáradtságot és kérhetné a megsemmisítést, vagy a tudományos célra történő felhasználást. (adományozás még nem jöhet szóba sajnos, legalább is a SOTE-n nekem ezt mondták a legutóbb) De könnyebb nem szólni, és csendben kivárni, másra hárítani a felelősséget. Mert akárhogy is nézzük, egy másik ember életéről dönt az, akinek van lefagyasztott embriója. És kimondani azt, hogy semmisítsék meg, nagyon nehéz. De gondolom ezt nektek nem kell magyarázni.

Kingának igaza van abban, hogy akinek van már egy gyereke, az másképp gondolkodik a fagyasztott embriókról, de ez akkor sem menti fel a gyerekteleneket.

Nem biztos, hogy amit a média mond, az mind igaz. Erősen szűrni kell az infók között sajnos, és a "lombik üzletág" sem mentes az intrikáktól, és sajnos a pénz itt is nagy úr. :((((((

Mikolt, ha valakinek 12 fagyasztott embriója van, és volt sikeres beültetésből gyerek, vagy spontán gyerek, az is kinyílváníthatná akaratát. Ha anyagilag nem engedheti meg magának a több utódot, attól még beszélni, dönteni tudnia kellene!

Manó, amikor aláírod a fagyasztásról szóló papírt, ott 3 lehetőség közül választhatsz (fagyasszák, mert kérni fogod, felajánlod kutatási céllal, semmisítsék meg). Sőt, azt is meghatározhatod, hogy a pároddal közösen, vagy külön-külön is jogosultak vagytok-e rendelkezni. Ha a fagyasztáskor dönteni lehet, a 10 év alatt bármikor megteheted, csak persze be kell fáradni az intézménybe. Azt persze nem tudom, mikortól van a SOTE-nak lehetősége arra, hogy fagyasszon. Szerencsére nálunk már volt.


Igazából én nem védeni akarom az intézetet , a többieket nem is ismerem, csak azt nem szeretem, ha valaki kinyilvánít egy véleményt arról, amiről semmit nem tud, vagy csak szóbeszédből van egy képe róla.
Előzmény: kinga71 (72078)