Szivesen - de nem a leiras alapjan fogom kesziteni a sutemenyt. Nagyon komplokalt nekem. Egy egyszeru piskota tekercs lesz az alap (hogy amikor felvagjuk ugy nezzen ki mint az igazi fatorzs) es leheet gesztenye kremmel fogom tolteni.
A bevonat viszont az lesz ami itt, a kepen: ganache. 3;2 aranyban osszevagott barna csoki darabok es tejszin, goz folott osszeolvasztva. Lehet izesiteni mindenfele likorrel - de szerintem tulzas, a csokolade magaert beszel.
A gombak meg. . .:))
4 tojasfeherje
1 csesze kristalycukor
vanila
kream of tartar (el is maradhat, helyette par csepp citromle)
keves kakaopor
keves ganache
Eza a recept nem irja, de szerintem jo bele a meringe por, amit a viragoknal hasznaltunk, stabilizatornak.
A sutot eppen csak melegre (200F vagy 90C) allitani.
A tojasfeherjeket felverni habnak, hozzadva a cream of tartart vagy a citromlevet, majd a cukrot ovatosan adagolva (pocukorba keverni a meringue port) - addig keverni, amig a cukor darabossaga eltunik, es fenyes lesz a hab.
Egy diszito zsakba toltjuk es nagy kerek csobol eloszor a szarakat nyomjuk sutopapirra, majd a kalapokat. Ha nincs diszitozsak, lehet tolcsert hajtani zsirpapirbol - vagy nylonzacsko csucsket kivagni.
Jo tanacs: amikor nyomod a habot mielott felemelned a zsakot csavarj rajta csukolbol egyet, nem lesz csucsos a hab. Persze lehet kicsit nedves kezzel lesimitani sutes elott.
Mielott a sutobe teszed szaritani szord meg keves kakao porral.
A sutoben 1-2 oraba is telik mire kiszarad - ne legyen a kozepe nyulos, egy kalapot vagy torzset torj kette, nezd meg.
A kalap aljaba egy keves ganache-t tegyel, ragaszd bele a torzset es kesz!