BlackByrd Creative Commons License 2006.11.24 0 0 13
Osztom azok véleményét, akik nem a MK Rendőrségét és főleg nem azok tagjait hibáztatják bizonyos problémákért. Be kell látnunk maga a működtető rendszer tökéletlen. Mert ha bekerülhet egy fegyveres rendvédelmi testületbe nem megfelelő pszichikumú, fizikumú, nem megfelelő erkölcsű, életvitelű személy, vagy ott bent maradhat, akkor a működtető renszer a hibás. Ezt a rendszert is emberek alkotják, ellenőrzik, működtetik, tehát a probléma mélyen gyökerezik.
Egyetértek azokkal is akik csak hangzatos szólamoknak tartják a rendőrség politikamentességét, valójában nem az. Azért nem is lehet az, mert a politikusok nem gyakorolnak önkontrolt egy olyan szervezet esetében sem, amelynél társadalmi igény lenne a politikamentesség.
A rendőrséget az Igazságügyi és Rendészeti Miniszter útján a Kormány irányítja. A miniszter javaslatára nevezik ki az Országos Főkapitányt, a megyei főkapitányokat. Eleve már itt nem működik a politikamentesség, pedig működhetne.
Azután lefelé, ezek a politikailag nem biztos, hogy független vezetők kinevezik a saját vezetőiket....
Szinte magától értetődik, hogy nem azok lesznek a "kedvenc" vezetők, akik szakmai alapon rávilágítanak a hibákra, hiányosságokra, hanem azok, akik a szorítő költségvetési helyzetben kicsi pénzért "occcón" meg tudják oldani, hogy jó legyen a statisztika... folyt köv.