jason574 Creative Commons License 2006.11.24 0 0 1112
Demonstrációt tartunk a mélygarázs építése ellen!

 

Döbbenten vettük tudomásul, hogy az önkormányzat huszonkét méter mély garázs építésére adott engedélyt anélkül, hogy erről előzetesen bennünket értesítettek volna. A garázs az utca felszíne alatt épülne meg, a védett fasor egy részét ki akarják vágni, a többi elpusztulhat az építkezés miatt. 

 

Már több százan vagyunk, akik úgy gondoljuk, hogy az építkezés megkezdését meg kell akadályozni. Erre jogalapunk is van. Szerintünk nem kaptunk tájékoztatást idejében a tervekről, így nem volt módunk - a törvény adta jogunkkal élve - fellebbezni. Az önkormányzat ugyanis - tudomásunk szerint - a legtöbb érintett házban csak a közös képviselőket értesítette, akik számos esetben nem hozták ezt a lakók tudomására.

 

Mi történik, ha megépül a garázs?

 

ˇ        Az idős házak állaga megromolhat, a következmények beláthatatlanok

ˇ        Eltűnik a gyönyörű fasor

ˇ        A háromszázhetven férőhelyes garázs hatalmas forgalmat fog ide vonzani

ˇ        Megromlik a levegő minősége

ˇ        Az avilai Nagy Szent Teréz templom megsüllyedhet, helyrehozhatatlan károkat okozva az épületben

 

Mindazok, akik ezt ellenezzük a környéken, egyesületet alapítottunk, és minden lehetséges jogi eszközt meg akarunk ragadni­ a jogaink érvényesítésére. A Levegő Munkacsoport és a Védegylet segítéségét igénybe véve törvényességi felügyeleti kérelmet nyújtottunk be az ügyészséghez.

 

Mindezek miatt figyelemfelhívó demonstrációt tartunk november 25-én szombaton délután négy órától este nyolcig, a Nagymező utcában a Király utca és Andrássy út között. A sajtót is meghívtuk.

 

Jöjjön el Ön is, adjon hangot a véleményének!

 

Az összefogásnak máris van egy honlapja, ahová folyamatosan fel fogjuk tenni a fejleményeket:

www.lmv.hu/nagymezo

Előzmény: Nannics (1110)