Törölt nick Creative Commons License 2006.11.24 0 0 2866
nem, nem borítottál ki, a "mennyei és jó megoldás"-t úgy általában értettem, mert nagyon sokan a "minek otthon szülni, mikor ott a kórház" álláspontot képviselik anélkül, hogy meghallgatnák azokat, akiknek mégsem felelt meg valamiért a kórház.
És lehet, hogy te megveted azt, aki dohányzik meg iszik terhesen, de attól még hepciáskodás nélkül megkapja az a gyerek a papírjait, zokszó nélkül ellátják a kismamát és babát, és a többi. Én ezt értettem "megkülönböztetés" alatt.

Én nem azért nem akarok erről itt vitázni, mert ez nem egy olyan topik, ahol véleményt cserélünk, hanem azért, mert a "szaktopikba" (az szmk-n) olyanok (is) leírták a véleményüket, akik közvetlenül érintettek a dologban, akár kórházi, akár otthonszülés oldalán, ehhez képest én baromira nem vagyok érintett a dologban, max. hogy esetleg a lányomnak lesz-e majd lehetősége ilyesmire, ha így dönt, de ez meg ugye nagyon távoli még. Épp ezért nem tudok nyilatkozni arról, hogy _szerintem_ melyik a biztonságosabb, hiszen egyikben sem volt még részem, max. elképzeléseim lehetnek a dologról, innentől kezdve teljesen feleslegesnek tartom, hogy leírjam, amit én is csak olvastam valahol.
A dúla=/=bába dolgot is csak azért írtam le, mert M. mégiscsak szakképzett személynek minősül, és így is van elég keverés az egész szülés meg terhesgondozás körül, legalább a szakszemélyzet fogalmazzon pontosan.
Előzmény: OriTeri (2865)