LaceszR1100S Creative Commons License 2006.11.22 0 0 2399

Hali !

 

Hú de régen írtam már errefelé......

 

Pontosan mit szeretnél tudni a a jó öreg Stilfers Jochról ?

Mi a menyasszonyommal voltunk ott 2 éve úgy hogy a szállásunk és központunkat Tirolba tettük egy kis városba Griesbe. Na ez volt az a hely ahol igazán lehetett pihenni, az út nem ment tovább a kisvárosból sehová, tehát zsákutca volt.

Innen aztán nem kíméltük magunkat átruccantunk némtországba a mesés Neuschwanstein kastélyt megpislogni + a környék hágóit koptatni.

Van azon a környéken minden ami elcsábítja az embert.....

 

Így kerültünk el Stilfers Jochra (2760m) is a Timmelsjoch(2500m körül) alpenstrassen keresztül. Na ez sem semmi. Tele hajtűkanyarokkal pici vízesésekkel megfűszerezve bemelegítettünk az említett Stilfers-re. Ezt azért írom mert ez ahhoz képest tényleg csak bemelegítés volt.

 

A Stilfers-en ha jön szembe egy autó már kritikus a visszafordítók használata, 2-estől feljebb nem igazán sikerült feljebb váltani......mondhatnám esélytelen. Az útminőség ha jól emlékszem az elején még jó, de ahogy haladtunk felfelé egy picit romlott. Fent aztán igazi panoráma van, látni visszafelé hogy hol kaptatott fel az ember, és látja hogy mekkora mélységek vannak a korlátnélküli út mellett.....nagyon szép és ugyanakkor óvatosságra is int. Fent 2760m-en pedig a szokásos ajándék üzletek, meg egy hotel is van ?? talán......

Innen aztán tovább lehetne kerülni Svájc felé, de nekünk vissza kellett érni a szállásra és akkor még hátravolt a lefelé + az olasz osztrák határon található Timmelsjoch is.....aznapra bőven elég volt.

 

Szóval kb. ennyi így hirtelen, de az emlékek csodásak és én is nagyon szívesen visszamennék, mert nagyon elvarázsolt + venni szeretnék egy pólót. ( mert akkor hülye fejjel nem vettem )

Igaz én a téli megnyitást követően szeretnék visszamenni, mert a hófalak között motorozni hatalmas élmény volt számomra (Grossglockner).

 

Ha van konkrét kérdésed megpróbálok válaszolni.

 

De kíváncsi vagyok van-e még más is aki járt arra, én is szívesen fogadnám más véleményét.

Ezen lehet csmegézni:

http://www.jfluegel.de/motoalps/MotoAlps.HTM

 

Üdv.:

Lacesz

 

 

Előzmény: R100 (2397)