Gézoo Creative Commons License 2006.11.22 0 0 25696

Szia!

Látom kijelentéseid az alapfogalmi problémáidra vezethető vissza.

Kezdem a végén:  A tér a helye az anyagnak, energiának, eseményeknek..

Maga a tér abszolút értelemben is áll..  Miután pusztán hely tartalom nélkül, nem is

mozoghat..

Amivel összekevered, az a hely.. Az IR-helye, a valami helye.. A valami helye

a valamivel együtt mozog(hat).  Pontosan úgy mint a valamihez rendelhető kordináta rendszer..

De!  Ettől a mozgó valamitől és vele mozgó helyétől a tér mozdulatlan..

Igaz egyes nyelvekben, a valami helyét, fogalmi hibásan -- a valami terének is nevezik..ami ez esetben a hely fogalmát jelenti és természetesen a valami tere

együtt mozoghat a valamivel..

A fotonok haladási tengelyei..  Mondhattam volna, ha nem értenétek azonnal félre,

hogy a foton sebesség vektora..  De! félreértettétek.

Ezért a virtuális foton sebesség vektort és a valós abszolút álló sebességvektort

megkülönböztetendő, bevezettem a "foton haladási tengelye" kifejezést, az utóbbi egyértelmű megjelölésére..

Állandó távolságú párhuzamosok..  Azért emeltem ki, hogy állandó távolságúak

ezen párhuzamosok, mert így nyílvánvaló mindenki számára, hogy minden rendszerben állandó távolságú párhuzamos..

Így lehetetlenség olyan butaságot állítani, hogy bármely rendszerben szöget

bezáróak, vagy nem állandó távolságúak lennének..

Legyél szíves megjegyezni: "állandó távolságúak"..

Miután megjegyezted, kérlek ne állítsd többé, hogy a minden rendszerben állandó távolságú párhuzamosok, bármely rendszerben változó távolságúak vagy szöget bezáróak lennének.. mert nem azok!

Miután a foton haladási tengelye abszolút álló a térben, a hozzá képesti elmozdulás megmérésével a térbeni abszolút sebesség mérhető meg.

Az lehet, hogy a fény aberráció nem a legpraktikusabb mérési alap, tekintve

azt a tényt, hogy a távolról származó fotonok sebesség vektorának iránya

csak körültekintő kiválasztás esetén nem okoz jelentős hibát..

De akkor amikor június táján, hirtelen ötlettől vezérelve javasoltam, akkor

nem volt jobb ötletem..

Remélem, ezek után megérted a lyukas szoba elvét..

Előzmény: TEODOR (25689)