dszp66 Creative Commons License 2006.11.21 0 0 741
Mivel megtiszteltél azzal hogy kikérted a véleményemet,most akkor elmondom őszintén,tiszta vizet öntve a pohárba.az amit leirtál és ahogy leírtad azigaz volt és őszinte.nagyon örülök hogy így gondolkodtál akkor és most.különben gratulálok mind a két íráshoz.igen pontosan igy történt az eskü,és én büszke vagyok arra hogy katonai esküt tehettem.gondolom a ht.-ék 99 százaléka igy gondolkodott ahogy te.és bizony büszke vagyok arra is hogy a Magyar Néphadsereg katonája lehettem.mondom azok után hogy azóta jó párszor meglettem hurcolva politikai beállítottságom miatt.igazán jobboldali embernek vallom magam(nem fideszes).ez most nem tartozik ide, de büszke vagyok igenis arra hogy ilyen feletteseim voltak mint ti.akkor persze nem érezte igy az ember,örültünk hogy luk van a seggünkön,ezerszer elátkoztuk azt a percet amikor beléptünk a nagy kék zsilipbe.mondjuk nem volt választásunk,de mostmár utólag nemis bánom.sok minden átértékelődik az évek alatt,nagyon sok dolgot másként lát az ember.most látom át ahogy igy beszélgetünk a ti mindennapjaitokat,aproblémáitokat, már az akkorira értem.persze volt aki ugy fogta fel közületek is hogy ez csak egy munkahely ahova minden reggel be kell menni,de a többség gondolom hivatásának tekintette.én nem tudom a sor véleményét tolmácsolni,nem is akarom,aki akarja majd megírja,azt tudom hogy aki itt van (kábeles,én stb...)gondolom ez jelzésértékű,ésigazolja a véleményünket.engem nem érdekel hogy ki milyen zsoldos meg kemény kommandós meg a tököm tudja még mi,én KATONAI ESKÜT TETTEM AZ MN 1480 KÖTELÉKÉBEN ÉS AZT SOHA NEM FOGOM ELFELEJTENI.van egy rendőr barátom aki leszolgálta az idejét Tatán, majd csak utána szerelt fel rendörnek,vele szoktuk mondogatni kint polgárőr szolgálatban a sok tápos polgári szolgálatosnak(akik ugy uszták meg a sereget hogy elmentek polgárőrnek)mikor télen fáztak:mi van b... meg nem voltál katona?mi is fázunk de mi voltunk katonák.nem tudom érted e amit szerettem volna leirni,de még annyit hogy nézegettem a Hiradós képeit a rádiókról,biztos vagyok benne hogyha lenne egy mozgósítás szerintem két nap alatt menne ugy a dolog mint régen.hála nektek.és még annyit rólatok" népnyúzó kommunista katonatisztekről," hogy köszönöm hogy embert faragtatok belőlem abban a "mocskos kommunista hadseregben"bár a mostani "kőkemény zsoldosok"is olyan kiképzést kaptak volna. amásik topicban irta az ahülyegyerek hogy az"erőszakkal sorozottak"között ő nem lett volna .nem hát !oda bese fért volna. pláne hozzánk a 1480 ba.a hülye.És akkor amikor ott álltam az alakulótéren fegyverrel a kezemben akkor éreztem először hogy tényleg megtudnék halni a hazáért.és azt az érzést soha nem tudja elvenni tőlem senki.soha és azóta se.
Előzmény: arpapa (728)