Droopy Creative Commons License 2006.11.20 0 0 113
Ahhoz kepest ma reggel a parlamentben pl a soproni korhazrol is kerdeztek a minisztert:
 
Az önkormányzati fejlesztéstől függhet a nem súlyponti kórházak sorsa
2006. november 20. 15:32
 Az, hogy a soproni kórház nem került a súlyponti kórházak közé, nem jelenti az intézmény bezárását - mondta Molnár Lajos egészségügyi miniszter hétfőn a parlamentben egy interpellációra válaszolva. A tárcavezető általánosságban is azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzatok szabadon dönthetnek azon intézmények fejlesztéséről, amelyek a jövőben nem lesznek súlyponti kórházak. Hozzátette, hogy ezek a kórházak majd a nemzeti fejlesztési terv forrásaiból is részesülhetnek.

Molnár Ágnes (Fidesz) faggatta a miniszetert arról, hogy milyen szempontok alapján választották ki a súlyponti kórházakat, ha olyan nem kerülhetett közéjük, mint a soporoni intézmény, amely a megyében általános elismertségnek örvend.

Molnár Lajos válaszában elmondta: minden megyei jogú kórház bekerült a súlyponti intézmények közé, de abban a megyében, ahol orvosképzés zajlik, nem a megyei, hanem az egyetemi kórház lett a súlyponti intézmény. Hozzátette: azok a kórházak, amelyeket nem választottak ki, nincsenek bezárásra ítélve. Sorsuk és fejlesztésük elsősorban a helyi önkormányzatoktól függ.

(FH)

 
Előzmény: Nagulnov (110)