TEODOR Creative Commons License 2006.11.19 0 0 25561

Te nem érted hogy a forrás rendszerében mérhető csak "c"-nek a fénysebessége .

Ettől eltérő mozgásállapotú észlelő már nem ugyan azt a fényt látja , a saját mozgásából fakadó sebesség transzformáció a frekvencia változásban nyilvánul meg .

A különböző kapuzásos hullám frontos rendszerbeli mérések persze minden rendszerben a hatás terjedésére "c" az eredmény de nem azért mert a más rendszerből származó fény sebességet vált hanem azért mert a megfigyelő rendszerében az idő torzul a megfigyelő saját sebessége miatt .

Szóval egyidelyűség akkor létezik ha különböző rendszerekben a forrás beli frekvenciája mérhető a fénynek ezekben a rendszerekben minden fizikai jelenség hasonlóan játszódik le .

Ez az egyidelyűség nem az ugyanakkort jelenti.

 

A fény energiája a frekvenciától függ , az észlelés megfelel energia átadásnak hiszen a fény mint energia megszűnik (elnyelődik) az észleléskor , az át vett energia mértéke függ az észlelő saját mozgásától vagyis , a fénnyel szemben haladva nagyobb energiát (frekit) mér a forrástól távolodva pedig kevesebbet .

Tehát ha a fény hatásait tárgyaljuk nem vezett valós eredményre ha csak a sebességéről tárgyalunk .

A valóságban mint irtam csak a forrás rendszerében halad "c"-vel a fény hiszen csak ebben a rendszerben változatlanok a tulajdonságai .

A megfigyelő nem rendelkezik információval a forrást elhagyó fény frekvenciájáról .

A csillagászok dobálóznak a vörös eltolódással szerintük minden távolodik körülöttünk (vörös eltolódás), astrojani szerint viszont a fény gyorsul a gravitáció hatására .

A természetben minden hatás élettartama véges , most mindegy hogy hány miliárd év és a fény miért lenne kivétel a fénynél az öregedés (energia vesztés ) a frekvencia változásban nyilvánulhat meg.

Előzmény: mmormota (25558)