Darwin Creative Commons License 2006.11.17 0 0 55380
Az Arsenal francia menedzsere is lerótta kegyeletét Puskás Ferenc emléke előtt, a szakember ugyan élőben nem csodálhatta meg a „Mighty Magyars” félelmetes hírű csatárát, de televízióban látta a játékát.

Puskás Ferenc kivételes pályafutását az egész világon nagyra becsülik, még a legnevesebb szakemberek is kötelességüknek érezték, hogy megemlékezzenek a csodálatos képességű csatárról.

- Játékosként fantasztikus pályafutást futott be, bár én nagyon keveset láttam a játékából, de hallomásaim alapján is jól tudtam, hogy a világ egyik legjobb játékosát tisztelhetjük benne. Sajnos keveset láttam a játékából, de mindenki a legmagasabb tisztelet hangján beszélt róla. A pályafutása alatt elért eredményei önmagukért beszélnek, mint ahogyan az is, hogy mindenki tiszteletét és szeretetét ki tudta vívni. Nem szeretem különböző korok futballistáit összehasonlítani egymással, de azt vallom, hogy egy adott korszak legjobbja a mai futballhoz is tudna alkalmazkodni és itt is a világ egyik legjobbja lenne. Nem tudom megmondani, hogy jobb lenne-e ma, mint Zidane, de ma azt hallottam valakitől, hogy olyan esze volt a focihoz, mint Zidane-nak, olyan eltökélt volt, mint Rooney és olyan képességekkel rendelkezett, mint az Arsenal legjobbjai, így azt kell mondanom, ma is pokolian jó focista lenne – nyilatkozta Wenger.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere is fejet hajtott minden idők legnagyobb futballistája előtt.

A skót tréner hosszú nyilatkozatában visszaemlékezett gyerekkorára, mikor saját szemével győződhetett meg a Száguldó Őrnagy zsenialitásáról.

- Szerencsésnek mondhatom magam, hogy láttam őt játszani néhány alkalommal. Sok emléket őrzök róla, ott voltam az 1960-as BEK-döntőn, és láttam a Rangers elleni gólját is, akkor 1-0-ra nyert a Real, a visszavágón azonban hatot lőtt, és ebből ő maga hármat. A maga idejében egy különleges, kimagasló képességű focista volt, részese volt a magyar futball aranykorának, a mai napig sem értem, hogy nem tudta ez a válogatott megnyerni az 1954-es világbajnokságot. Szomorú, hogy már nincs köztünk, ilyenkor az ember fölidézi a legszebb pillanatait. Emlékszem, mikor az 1953-as angol-magyaron egy csellel úgy elküldte Billy Wrightot, hogy az alig talált vissza a pályára. Fantasztikus volt, mint ahogyan az egész Aranycsapat az volt, néhány héttel később a skótokat is jól elverték. A glasgow-i BEK-döntőben egyszerűen csodálatos teljesítményt nyújtott, négy gólt is lőtt. Két évvel később mesterhármast ért el a Benfica elleni BEK-fináléban, mégsem nyert a Real. El tudják ezt képzelni, hogy Puskás mesterhármast lő, és mégsem nyert a csapat? – emlékezett vissza a világ egyik legjobb focistájára Ferguson.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------