breien Creative Commons License 2006.11.16 0 0 20
csak annyit kiegészítőül.

Azok, akik okt. 23-án Budapesten, az ünneplőkre uszították a "karhatalmat"?! sz a legnagyobb hibájuk, hogy az egyéni "érzéseiket" / mérhetetlen bosszúvágyukat / nem tudták alárendelni a nemzeti érdekeknek.

Indoklás. Itt, Debrecenben is voltak, sőt vannak egyéni sérelmek, konfliktusok.
Ezt okt. 23-án, s azóta is alá tudtuk rendelni az ország, a szülőhazánk érdekeinek.

Mi bebizonyítottuk, hogy tudunk kulturáltan, emberhez méltón viselkedni / az elmúlt ötven év is azt bizonyította, hogy az agresszió ellen, a leghatásosabb "fegyver" az emberi értelem, az inteligencia. / A mostani kormány reform törekvéseiből az inteligencia hiányzik a legjobban. Ezért írtam tegnap a VMT-karzatban, hogy "izomreform"!

Az intelligenciát agresszióval soha nem tudják pótolni. Ötven év alatt, ennyit illett volna megtanulni.

Hozzákezdenek a tb. reformjához? piaci versenyt hírdetnek?
könyörgöm, mikor tanulják már meg, hogy
ad.1. alapszolgáltatás az EU-ban, így állami feladat az öregkori nyugdíj, s a népegészségügyi ellátás!

ad.2. versenyeztetni lehet a szolgáltatást nyújtókat, de annak feltételeit, az államnak kötelessége biztosítani. / közgazdasági nonszesz, hogy a mostani eü. ellátás finanszírozásánál, aki többet teljesít, annak csökkentik a "díjszorzóját"?! egyértelmű a csőd! azt akarták?/

ad.3 ha a hatékonyságot, az ellátás szinvonalát akarom növelni, akkor az átláthatóságot, az ellenőrízhetőséget biztosítom, s árának megfelő díjazás feltételeit megteremtem. Az elmúlt négy évben, semmit nem tettek ebben az irányban.
Megteremtették a legfontosabbat, az állami szerepvállalás meghatározását egyértelművé tételét ebben a formában? rendezték az orvosok jogállását?
rendezték a finanszírozás feltételeit, a szolgáltatás minősége/mennyisége értelmében?
Készítettek hatástanulmányt? pl. az olimpia megrendezésére Mo-on több száz oldalas tanulmány készült - belátható időn belűl, 10 év, esélye nincs Mo-nak, hogy Olimpiát rendezhessen, a reformot meg már most csinálni akarják?!

idézve, az egyik Alkotmány Bíró indoklását msz. "Magyarországon, a hülyeség nem alkotmány ellenes". úgy néz ki, nagyon igaza van.

Mégis, mondjatok már egy okot is, amiért ezt a népnek, az istenadta népnek el kellene fogadnia? Tudunk, más megoldást is./ a VMT-karzat 39 963 hsz-ben a "gazdaság " szereplője "a reformot" úgy jellemezte "kabaré a köbön" -habár, az is az "istenadta nép-hez tartozik elvégre- /
Előzmény: breien (19)