Törölt nick Creative Commons License 2006.11.14 0 0 20835

Nos akkor jöjjön az igazság pillanata:

 

A kép 1. sz. különlegessége az, hogy az első képen látható könyvből való.

 

A turpisság a másodikból derül ki, amelyen látható, hogy a képet eredetileg két oldalra nyomtatták, vagyis, hogy hogyan lehet valójában beszkennelni. A turpisság tehát az "összevarrás", ami csak azon az áron volt lehetséges, hogy a szélterelő egy kissé "csáré" benyomást kelt. AH tehát jó helyen "tapogatódzott", de ha a hengert jobban megnézitek, azon is látható egy kis csibészkedés. A füstöt összevarrni gyerekjáték volt, a talajt már kevésbé. Végül is úgy tűnik, hogy egy különleges és máshonnan aligha hozzáférhető képet sikerült viszonylag elfogadhatóan helyreállítani. (Használjátok egészséggel!) De nézzük, mi az, ami még izgalmasabb?

 

A kép 2. sz. különlegessége kapcsán vissza kell nyúlni a nyárra. Talán még emlékeztek, hogy Gőzfannal többször emlegettük, hogy Balázs Józsinál jártunk Bátaszéken, akitől sok képet kaptunk. Ezek egyike a harmadik.

 

A nagy pillanat az volt, amikor egyszer (tegnap) újra felütvén ott, leesett a "bélás", hogy mit is látható ebben a könyvben!!!

 

A harmadik kép 1978.07.18.-án Bonyhád-Hidason készült, egy bizonyos Martin Voche, egy angliai vasútbarát klub tagjának felvétele, rajta (akárcsak a könyvben lévő képen) Balázs József és Sárközi József látható. A Balázs Józsitól kapott 3. kép szerzője és a helyszín ugyanaz.

 

A sztoriról jól kikérdeztem Józsit. Lényeg, hogy neki is szerepe volt abban, hogy a könyvben kis hazánk és büszkeségünk, a 424-es is szerepel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (20823)