Waratah Creative Commons License 2006.11.13 0 0 916

Köszi szépen.

Szóval törvényi előírás nincs, csak az esetleges pillanatnyi értéket jelenleg tükröző tulajdoni hányad megjelenítésének javallata.

 

Amely elv szerintem nem mond túl sokat, mert pl. hiába ugyanakkora két tökegyforma nagyságú és elrendezésű lakás tulajdoni hányada ugyanabban a házban, emelet és fekvés alapján eltérő lehet az értéke, mégsem mozdítjuk el a tulajdoni hányadot.  További példa, hogy egy garázsrészt, legalábbis itt a környéken, négyzetméterre vetítve jobban ki lehet adni, mint egy lakást, tehát a piaci értéke egységre vetítve jobb. Ráadásul a garázst nem lehet úgy leamortizálni, mint egy lakást:)))

 

Amúgy a teremgarázsban lévő hely nem osztatlan közös, hanem külön tulajdon, annak az x tulajdonosnak a tulajdona, 1/x egyenlő arányban.

 

 

ps: csak kérdezek, nem vitatkozom, mert saccra 1000-szer nagyobb a tapasztalatod ebben az ügyben, csak én egy kezdő társasházban lakó vagyok, és szeretném tudni, miként működnek a dolgok, valamint nem szeretném, ha akár a közös képviselő, akár tulajdonostársak rámtukmálnának bármit is, ami nem törvényi előírás:)))

 

 

Előzmény: HangaDóra (914)