Törölt nick Creative Commons License 2006.11.13 0 0 18
Kedves Gergely!

Bemásolom ide is, hátha itt reagálsz...

>"Az Ő személyiségük nem bírja elviselni, ha valaki nem hódol be nekik, s meg meri fogalmazni a saját véleményét. Jaj annak, aki ellenük mer megnyilatkozni."


Nahát, milyen érdekes, 1998-2002-között is volt egy kisértetiesen hasonló társaság hatalmon...

Aki gondolkodik, mindenki tudja, hogy a politikus és a politika az elve ilyen. Egyik kutya, másik eb. Aki hatalomba furakszik, az mind gátlástalan diktátor, báránybőrbe bújt farkas, bármire képes a hatalamoért, a vagyonért... (tisztelet a nagyon kevés kivételnek, ha van egyáltalán manapság...)

>"okt. 23-án Bp-en "nosztalgiáztak" egy kicsit / óh! a "boldog békeidők" felkiáltással, most lám rendet csináltak, kerűl, amibe kerűl /"

Ember, azok nagyrésze rég halott és aki él is, nagyobb gondja van az inkontinencia betétjével, mint azzal, hogy élvezzen az utcai brutalitásra.

>"Még nem tudják, mibe fog kerűlni ez nekik. nem sokat kell várniuk az "eredményre"."

Ha anarchia és káosz van Pesten hetekig az lett volna jó igaz?

Így is milliárdos kárunk van, de szerinted még jobb lett volna, ha a randalírozók mégjobban "belejönnek" és fosztogatni is kezdenek? Ennyire nincs fogalmad sem a tömegpszichológiáról?

>"Ha nincs kellően kemény fellépés, arra ugyanis ez a reakció: mégtöbbet enged meg a csőcselék magának, rombol és fosztogat..."

Neked ez tetszett vona? Közel álltunk hozzá...

Ha netán egy szeretted is áldozata a dolognak (és mondjuk nem gumibot, hanem macskakő találná fejen) na akkor vajon ugan mit szólnál? Vagy ha kis üzleted lenne a Rákóczi úton és molotovot kapna "véletlenül"..

Kéne kicsit kilépni a letapadt radikalizált szélsőségből és objektíven godnolkodni!

Ha az ember napestig csak az egyik felet hallgatja, akkor az igazság megtalálásával köszönőviszonyba sem kerül...

>"Jobb lett volna mindenkinek, ha a demokráciában honos megoldást választották"

Na és az ugyan micsoda? Már a tv-ostromnál is a rendőrség alkalmatlansága, puhasága és tehetelensége volt a téma... Ha keményen lép fel (ami ilyen esetben nagyon is elvárható), akkor persze j máris bolsevik, véreskezű, diktátor rendőrállama van...

Hiába, nagy az Isten állatkertje...

Bezzeg ha az utcán megtámadnak, akkor jól jön egy épp arra járó járőr? Igaz?

Meg kéne érteni, hogy a rendőrség érttünk van, mi bíztuk meg a biztonságunk védelmére és ezért akár fegyvert is használhat, amit bizony ő eldönthet.

Ha a közrendet és közbiztonságot veszélyeztetik, tennie kell, a kötelességét. Elszabadult indulatoknál mindig vannak túlkapások minden oldalon, ez emberi sajátosság. Inkább nem kéne eljutni ide, nem kéne kiprovokálni...

És még nézzük kicsit, amiket a polmodi topikba írtál.

>"2006. okt 23-a után, amit Bp. utcáin láthattunk, mély meggyőződés alakult ki nagyon sokunkban, hogy az a kormány, mely mindezt megengedi nincs tisztában azzal a legalapvetőbb demokratikus értékrenddel, ami őt kötelezi EU-s tagországként."

A kormánnyal szerintem is nagy baj van, méghozzá a mindenkori magyar kormánnyal, régóta nagyon beteg ez az ország...

1945-óta nem gyógyult meg....

>"Hogy jön ahhoz bárki, hogy elvegyen egy nemzettől ennyi kis büszkeséget is, mely tudvalevően annyi véráldozatot követelt ettől a nemzettől?"

Így van, csak látni kéne, hogy ezt a két nagy "harcos" eggyütt hozta össze nagyjából egyformán kivéve a részüket a dologból...

>" Nem érzitek annak a felelősségét, hogy ti is részesei vagytok egy véres, bosszúálló diktátor aljas módon felépített ámokfutásának?"

De, ám a politikai játszmákba az átlagember nem tud beavatkozni - mint láthattuk - még kemény tüntetésekkel sem, a csőcselék uszításával és pórázának elengedésével sem.

Gondolom polgárháborút pedig te sem akarsz..?

Túl van az emberiség és főleg Magyarország éppen elég vérengzésen és nyomorúságon ahhoz, hogy ezt bevállalja. Nem?

Épp "elég" az emberiségnek, hogy nagyjából fél Afrika, fél Dél-amerika és fél Ázsia polgárháborús helyzetben van, még mi is kezdjük el Európában?

Talán kissé több veszteni valónk van...

Más, békés és bölcs megoldást kell keresni, ebben van a nagy felelősség, hogy megőrizni a békességet, (még akár egy kisebb személyes vitában is) és a higgadt bölcs megoldásra törekedni.

Az igazság létezik és megtalálható, a feladatunk az, hogy találjuk meg békésen, ésszel és nem erővel és ha megvan szerezzünk annak érvényt!

>"Mit gondoltok, látva 2006. okt 23-i felvételeket a Bp-i utcákról, reátok nem kerűl majd sor? Külföldi turistákat, külföldi /magyar / tudósítókat, gyermekeket, öregeket, nőket támadtak brutálisan Bp-en, válogatás nélkűl!"

Alaposan érdemes megvizsgálni mindkét fél helyzetét, álláspontját és motivációit.
Nem pedig csakis az egyikét és a másikra köpködni, úgy hogy nem látjuk át, mit miért és hogyan tett.

Először is nem volt feltűnően brutális rendőri fellépés globális szinten; egy átalgos kemény oszlatás volt, minden járulékával együtt. Más országokban többször hallhattuk hiradásokban, hogy ilyen zavargásokban a sérültek mellett, hány tucat halott volt...

Egy romániai mondta nekem, náluk sokkal rosszabb a helyzet, mégsem merik ezt megcsinálni, mert ott aztán lenne nemulass...

Szerintem azzal együtt, hogy kemények voltak és a kelleténél gyakrabban voltak túlkapások, mégis látható és érezhető volt, hogy kíméletesek is igyekeztek lenni, a rugdosós képek mellett voltak olyanok bőven is ahol épp felsegítettek embereket, akár ugyanazok, akik lehet, hogy leütötték előtte...

Egy ilyen helyzetben, aki nem belülről éli át, felfogni sem tudja, mi minden nyomás nehezedik egy kivezényelt rohamrendőrre. Van egyfajta önérzet is a testület irányába (ami szerintem mellesleg nagyonis jogos), ha zsaru volnék engem is felháborítana, az állampolgári tiszteletlenség, mitöbb támadás azok ellen, akik hivatalból védeni igyekeznek őket.

Ha pedig elszabadul a pokol, már a zűrzavarban egyrészt az emberi indulatok (vérmérséklet szerint) eredményezhetnek túlkapástokat. (ezt a saját családjában mindenki megtapasztalhatta már, egy nagy pofon után megbánjuk amit tettünk, de akkor már késő...igaz?)

Nagyon félelmetes, amikor egy kivezényelt (és nem jókedvéből odament!) rohamsisakos érzi a tömeg haragját, a lincshangulatot. Bizony már-már halálfélelem. Az önvédelmi reflexek is dolgoznak, ilyen állapotban tessék mondani, milyen szokott lenni az ember?

És sorolatnám még egy darabig, hogy pl. a füstben, talán épp a saját könnygázától fuldokló közeg, ha odacsap egy felé rohanó testre, többnyire nem is látja kit üt... Tessék mondani mit keresnek gyerekek,öregek és túristák (aki csámcsogva bámészkodik, számítson erre is...) a randalírozó-rombló-tomboló-gyújtogató csőcselék között?
Stb stb...

>"Gondolkozzatok el kérlek, mennyi abban a ti felelősségetk, hogy Mo-on mára ide fajult el a helyzet. Gondoljatok arra, hogy bármikor a ti családotok is áldozatul eshetnek ennek a véreskezű diktátor bosszújának.. Megéri?"

Ismétlem nem tudunk mit tenni, egyelőre. Valami intellektuális, békés összefogásra van szükség. A agresszivitás csak ront a helyzeten, egy háborúnak csak vesztesei vannak.

És az pedig meggyőződésem, hogy nem egy emberre kéne vetíteni az egészet, nem egyszemélyben egy diktátor itt a felelős és a hibás (csak tipikus magyar bűnbakereső gondolkodásnak mindig szüksége van egyre), sokkal de sokkal összetetteb probléma ez.

Bár átlátnánk...