boxer-gs Creative Commons License 2006.11.12 0 0 2328

Hello!

 

A terepmotorozás nagyon tetszik. Régen is el-elbóklásztam az aszfalton túlra túráim során. Még abból az időből maradt ez az érdeklődésem, amikor majd 20 éve  350-es Jawammal akkori lakóhelyem (a Zemplén lábánál) környékét elsősorban a földutakon fedeztem fel. Na meg kapálni is azzal jártam ki a szőlőbe és a szedresbe, barackosba. Mostanában egy kicsit dominál nálam ez a vonal, de ez részben Chabirossi barátom állandó unszolásának is köszönhető.

Azt azért tudomásul kell vennünk, hogy mi egyelőre inkább szeretjük a terepmotorozást, mint profi módon műveljük.

A cél nem a sportendúrózás, hanem a tereptúrázás. A jövőben szeretnék úgy akár több száz km-es túrákat tenni, hogy aszfalton csak átkötő jelleggel haladnék esetleg. Persze nem nagy tempóban, hanem inkább nézelődős jelleggel.

 

Azért a látszat ellenére nem gyilkolom a gépet, sőt általában nagyon is kesztyűs kézzel bánok vele. Bár az idén ősszel a terepen 2x is felborultam, mint egy büdösbogár, de szerencsére néhány karcon kívűl más baja nem esett. A tank pl még mindig karcmentes. Igyekszem épségben megőrizni a mocit, mert számomra az nemcsak az egyik legfőbb élményforrás, hanem abszolút vagyontárgy is, melynek az értékére még szükségem van.

 

A fényképezőgépemet idén vettem. Addig a pillanatig nem volt fényképezőm, sajnos teljesen kimaradt az életemből ez a hobbi. Mivel semmilyen előképzettségem nincs e-téren, ezért egy alapgépet kerestem és vettem. Igyekeztem olyat választani, amin alapesetben nem muszály sokat állítgatni, csak kattintgatni kelljen. A képeket is kis méretben készítem, mert egyrészt csak a monitoron nézegetem, másrészt nem értek a szoftveres képmanipulációhoz, így átméretezni sem tudom őket egyelőre.

Én nem vagyok teljesen megelégedve a minőséggel, akad azért gyakran rosszul sikerült kép is.

A gép egyébként egy tényleg alap, belépőszíntű modell, egy Canon Powershot A430.

35ezerért vettem újonnan. Próbálkozni jó. Jövő tavasszal esetleg veszek egy komolyabb kompaktot. A mostani cél: Canon S3 IS.

 

A képek egy részét feltöltöttem nyilvános képtáramba, melyet időnként frissítgetek.

Elérhetősége:  www.kep.tar.hu/boxer-gs

Előzmény: cselle (2327)