klsderm Creative Commons License 2006.11.11 0 0 1488
Nisoa: „Krikével egyetértek, sehol nem írja elő szakirodalom, hogy csak az anagén fázisban hat az elektrolízis”

Nem írja elő, csak azt tanácsolja, ha nem akarunk nagy heget, és hatásosan akarunk epilálni, akkor anagén fázisban kezeljünk! Ezt írom én is. Ezt teszik, ahogy írtam a bajusznál is. Ezt tudja Krike kozmetikusa is. Kérdezze meg, hogy milyen árammal dolgozik a lábszáron és milyen erősséggel az arcon. Nem egyforma az erősség. A lábszáron „mindent visz”, az arcon óvatos, és nem csak azért mert sűrűbb a szőrzet. De hát ezt leírtam elég részletesen.

 

Krike kérdezi: „Miért csak a növekedő fázisban hatna az elektrolízis?”

Még egyszer: ha kellő energiát adunk, akkor a tű mindent visz, mindegy, hogy milyen fázisban vagyunk!

 

Nisoa: „Ahogy a hsz második felében is írja a doktor úr, elektrolízisnél, ha helyesen választják meg az erősséget, minden szőrt ki lehet égetni, miért függene ez a növekedési fázistól? Hol tanítják ezt és mi az oka?”

Azt írtam, hogy akkor jó a szőrtelenítés, ha a szőrszál a növekedési szakban van, mert akkor elég nagy a célpont. Ez pontosan azt jelenti, hogy egy duzzadt (növekvő-anagén) tüsző a hőt kb. 10x jobban veszi fel, és nehezebben adja le, mint a környezete. Ez a hőtartás okozza a megégést. Fogjunk meg egy 100 fokos vattacsomót és egy 100 fokos acélcsőt. Azért kell anagén szakaszban szúrni, mert akkor a szelektivitás nagy. A tüsző (anagén) termikusan sérül, a környezet alig károsodik, nem lesz heg (arckezelés). Ha nagy a hő, minden károsodik, minden kiég, szelektivitás nuku, heg meg lesz. És ez átvisz a következő hamis állításba:

 

Nisoa: „Sőt.. Mig a lezernél ez fent áll, mivel a szőr vezeti a hőt a gyökérhez, és ha nincs anagen fazisban a szőr akkor a a subdermistől már feljebb helyezkedik el a szőrszál és nincs kapcsolatban a papillával, aminek az elhalasztás szinten fontos hogy az a jövőben ne termeljen szőrt.”

 

Ez nem igaz. Akkor hogyan tudja a nagyenergiájú fény a bőr alatt benőtt szőrszálat tartalmazó tüszőt elroncsolni? A lézer szelektivitása pont abban rejlik, hogy a bőr alatt is tudja, a benőtt szőrszállal rendelkező tüszőt, melegíteni, irtani, pláne az ELOS. És a dióda+RF lemegy 4 mm-re is. Minden alapja a szelektivitás: csak azt termikusan károsítani, ami a cél, a környezetet (heg) meg nem.

És itt nincs egy súlycsoportban az elektrolízis és a nagy energiájú fény. Egyszerű fizikai törvényszerűségek miatt.  Ezért lett 15 év alatt a fény népszerűbb, mint a tű 100 év alatt. Ezek a TÉNYEK. 

 

1990 óta vagyok főfoglalkozású magánbőrgyógyász. Akkor vettem az első elektro-epico kauteremet. Az eladó, szégyellem, de nem tudom a nevét adott egy műanyag flaskában néhány vékony tűt. Kérdeztem, mire való, mert még sohasem láttam ilyet (már szakorvos voltam). Mondták, a kozmetikusok epilálnak vele, próbáljam meg nyugodtan, Megpróbáltam. Heg, égési sérülés, fájdalom. Ennek az oka egyértelműen a „fakezűsségem” volt. Ha majd felveszem a KLSDerm repertoárjába az elektrolízist, akkor összeállok valaki aranykezű kozmetikussal.

Magam sohasem fogom végezni.

 

Kádárdr