nyman Creative Commons License 2006.11.11 0 0 30
a valakinek van egy diplomaja es nem tud elhelyezkedni van mas munkalehetöseg is de a kepzes akkor sem felesleges
Nezopont kerdese. Jo, lehet, hogy tanult valamit, de ha nem tud a szakma kozeleben elhelyezkedni, akkor megiscsak valahol elpocsekolt 3-5 ev, ahellyett, hogy olyan kepzesre ment volna, ahol profitalni is tud a tudasabol. Persze ha fizetos kepzest csinalt, akkor a kutyat nem erdekli.

"Szerintem a forumba irok 90% nem az eredeti vegzetsegenek megfelelö munkat vegez ."
Akkor en a kissebbseghez tartozom. :o) A szakkozepiskolaba is azt tanultam, amit most csinalok, illetve az elso diplomam teruleten vagyok. Most eppen nem Mo-n. A szakma (epuletgepeszet) jol fizet Mo-n is, illetve kulfoldon is eleg sok helyre el lehet menni vele. Igaz van ket masik diplomam is, az egyik Svedorszagbol kornyezetvedelem teruleterol. De nem azert nem dolgozom ezen a teruleten, mert nincs lehetoseg, hanem mert ezt jobban szeretem csinalni.

Ket hete volt a 15 eves erettsegi talalkozonk. Valoban kevesen maradtak meg a szakmaban, max csak periferikusan. 2,5 eve meg megszerveztem a 10 eves foiskolas talalkozot is. Ott azert az embereknek a 80-90%-a szakmaban maradt, igaz eleg szeles a terulet, tervezes, kiviteles, kereskedelem stb. ugyhogy boven van lehetoseg. Persze volt aki azert valtott at husiparra, mert egy tobbprofilu cegnel dolgozott es ebbe tobb fantaziat latott es elkezdett sajat hentesekkel dolgozni.