vrobee Creative Commons License 2006.11.08 0 0 16736
ReOFF: Igen. sajnos előfordul ilyen, és belekerül a statisztikákba. Meg a motoros vs. vonat, meg a Titanic vs. jégjhegy is belekerül... És a statisztikák szerint a repülés még így is sokkal biztonságosabb, mint a többi. (Persze utaskm-re vetítve, a kockázatot meg talán inkább a repülések számára lehet leosztani - szóval könnyen lehet, hogy Bp-Budaörs között nem tanácsos repülővel ingázni :D )

Sajnos attól, hogy megszűntetnek vasútvonalakat, a közút nem lesz biztonságosabb, sőt...
Nem, de azért ez elég marginális érv, már bocs.

Hangsúlyoznám: Továbba sem a BP-Debrecen forgalom közútra tereléséről pofázok, hanem mondjuk a Békés-Murony vasútvonalról.

Nem hiszem, hogy a helyközi buszok akkora veszélynek tennék ki az utasokat, hogy bármilyen kimutatható hatása lenne a kórházi ágyak / temetők leterheltségére márcsak azért is, mert eleve nagyon kevés embert érint. És jobbára kisforgalmú közutakon, szakképzett sofőrrel, masszív járművel való utazásról van szó. Ne vegyük már az autópálya-motorozással egy kalap alá.

Nézd, a XXI. században élünk, és változtak a körülmények, elvárások.
Én vasútbarátnak tartom magam, de nem szeretem menteni a menthetetlent, védeni a védhetetlent, fizetni azt, ami irreálisan drága. Aki ezt csinálja, az árt a vasútnak szvsz, mert hitelteleníti az érveket, és megakadályozza, hogy a valódi problémákra lehessen érdemben (és anyagilag) koncentrálni. Aztán előbb-utóbb eljutunk oda, hogy már majdnem minden vonal menthetetlen, mert a vasút olyan xar, hogy az utasok találnak más megoldást. Nem attól lesz kisebb az autósok részaránya, hogy minden nyüves vonalat megtartunk, hanem attól, hogy a szükségeseket és a "szódával elmegy" kategóriát hatékonyan üzemeltetjük.
A mai állapot és a víziód között van ezer középút, amely minden szempontból jobb. Nekem az a véleményem, hogy be kell zárni a 129-est, hogy a 94-es megmaradhasson.
Előzmény: Ali Ttaik-al-Rep (16726)