peye Creative Commons License 2006.11.08 0 0 404

"Csak azért kérdem, mert ugye ha dunamenti ország zárja le a hajózás útját akkor a flotilla nem tehet az ellen semmit, annak a problémának a megoldása a hadsereg dolga."

flotilla helyesen írva: flottilla

A tőled idézett mondat, /lsd. fent/, értelmetlen, értelmezhetetlen.

Bizony tehet ellene, mert pontosan EZ /volt/ AZ ALAPRENDELTETÉSE, ERRE LETT KITALÁLVA!

A MH HFF /Honvéd Folyami Flottilla/, dandár szervezésben a Magyar Honvédség része volt, 2001-ben, aminkor felszámolták, az alakulatot jogelődjeivel együtt 153 éves volt.

A koronaszállításkor rádöbbentek, hogy ez egy orbitális baromság volt, de az már akkor eső után köpönyeg, a maradékból még valamit sikerült életre kelteni.

Mostani állapotában, miután a tűzszerészekkel egy alakulattá alakították,               MH 1. HTHE, /1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred/ néven működik.

Tehát, a hadihajózás értelem szerűen a hadsereg része, és az elmúlt 61 évben az is volt.

"...Az is nyilvánvaló, hogy a Dunára aknát csak valami nagy háború esetén, egy távolabbi nagyhatalom akarna telepíteni,..."

Ez csak számodra egyértelmű, nyilvánvaló, és biztosíthatlak ezzel a véleményeddel még a tájékozatlanok között is egyedül vagy.

 

A hajózást akadályozó dunába lógó hidakat meg nem lehet aknamentesítő felszereléssel felszámolni.

Talán mielőtt ilyen határozott vagy, tájékozódhatnál kicsit a témában, különös tekintettel a délszláv háborúra, valamint a helyreállítási tevékenységekben résztvevőkre.

Namost azt hiszem ezzel a flotilla története le is zárult szükségtelenné válás okán.

Jelenlegi formájában a Magyar Hadihajózás/1.HTHE/ a HFF jogutódja, tehát a története nem zárult le, a szükségtelenné válás pedig agyrém, mert ahhoz hogy más irányba fejlessz mint eddig, nem az az alső, hogy az eredeti céget felszámolod, és újat csinálsz , mert azonnal meg kell küzdened két alapvetően fontos feltétellel: FELSZÁMOLÁS UTÁN MÁR NINCS KIVEL, ÉS NINCS MIVEL ÚJRA KEZDENI!

Ha a szakemberek szétszóródnak, évekig tart az új állomány képzése, az alaptechnika nincs meg, az újak 100 milliárdos nagyságrendű költségeket igényelnek.

Pontosabban egy speciális vizi feladatokat ellátni is képes kommandóvá és tűzszerészosztaggá alakult át. És ez akkor is így lenne, ha dúsgazdag ország lennénk.

Gratulálok, Ön nyert! Helyes a meglátás!

Kicsit több újságot kell olvasni, és rádöbbensz, hogy évek óta ebbe az irányba fejlődik.

A Magyar Honvédség honlapján is tudsz némi információhoz jutni.

Üdv: Peye

 

Előzmény: urál (403)