milyennincs Creative Commons License 2006.11.07 0 0 4023

ad Jászfelsőszentgyörgy

Lukácsi Lászlóné-Lukácsi László-Rusvay Lajos: Jászalsószentgyörgy krónikája, Kiad. a Jászalsószentgyörgyi Községi Tanács. [Jászalsószentgyörgy, 1986.]Nagyközs. Tcs., Szolnok, VFMK Ny. 1.kötet: A kezdetektől 1944-ig.De van a fenti szerzők közül Rusvay Lajosnak 1970-ből egy munkája (abból merít ez a mű is, ő pedig gondolom elolvasta/áttanulmányozta a helyi Liber Fundit (ahogy utalnak is erre).

 

Egyébként a felsoroltad nevekből Jászalsószentgyörgyön bizonyos Kókai Mátyás  Fél helyesként 167 forintos földet váltott (második classis), negyedesként (harmadik classis) pedig Pap András (ez mondjuk gyakoribb név, lehet más család) 83,3 forintos földet, nyolcadosként egy másik Pap, bizonyos Pap István 41,55 forintos földet váltott (negyedik classis). Több az említetted nevek közül nincs.

Szerintem lehet, hogy mikrofilmen is van valami a nádor iratai közt, vagy az egyes települések iratanyagában. Szolnokon mindenképp az eredetiek, de, ha nem tudsz leutazni, érdemes a MOL filmtárban körbenézni. Úgy tudom az 1699-es Petz-féle összeírás megvan.

Előzmény: idrisi (4016)