lcoder Creative Commons License 2006.11.07 0 0 10382
nem tetszik az ingyenes szó, ezért helyesbítek: adót fizetsz, és az orvosi ellátásért pedig nem kell fizetned. Most jobb?
Lényegesen. Az ingyenes valahogy úgy hangzik, különösen a kormányzati agitprop tálalásában hogy szegény Fletó fizeti a magánvagyonából az egészségügyi ellátást, és most már ott tart a dolog hogy esténként kénytelen az Astoriánál koldulni az utcasarkon hogy legyen neki mit vacsoráznia, de még ezt is az én orvosi ellátásomra fogja fordítani, úgy hogy ez a tarthatatlan és igazságtalan állapot már igazán nem fenntartható a továbbiakban, és az eddigiekért is szobrot kellene állítani a Fletónak...

Szerintem is el kell dönteni, hogy az európai módszert választjuk :))
Na ja, csak akkor meg nem kellene pampogni a potyautasok miatt. Különösen annak a Fletónak nem aki privatizélésből szedte meg magát...

való igaz, hogy a cuculizmus felkavarta a kakit rendesen, de nem hiszem, hogy be nem fizetett adók rendbe teszik a kicsikét :))
Itt igazából ott a gond hogy ha befizeted az adót akkor jó eséllyel éhenhalsz. Ha te termelsz mondjuk 120 000 forintot havonta, akkor a bérköltséged nem haladhatja meg a 120 000 forintot mert különben becsődöl a cég ami foglalkoztat. Na most, ha emellett a megélhetésedre el kell hogy költs 100 000 forintot mert sem a távfűtést sem a kenyeret sem a ruhát nem adják olcsóbban mint Pl. az osztrákoknál akkor 20 000 forintnál többet nem tudsz kicsengetni az államkasszának, különben a híd alatt végzed. A végeredmény egyértemű... Ugyanakkor állam bácsinak sem lesz jobb ha az adócsalás helyett azt mondod hogy akkor most menjünk munkanélkülinek és éljünk szociális segélyből.
Előzmény: ezerkilenszaznyolcvannegy (10370)