NoCigi Creative Commons License 2006.11.06 0 0 3291

Egyébként a tüntetők is csak a könnygázgránátokra panaszkodtak. Állítólag az maradandó károsodást nem is okoz. Ellenben a dohányfüsttel.

 

Viszont nagyon sok dohányzó tüntetőt vagy "szabadság harcost" láttam aki a dohányzás rabságában tobzódva rossz helyen, rossz módszerekkel küzdött a szabadságáért és közbe mérgezte a több mint 4000 mérgező vegyületet tartalmazó dohányfüstjével a társait.

 

A dohányzás annyira beépült a magyar társadalomba, hogy észre sem veszi senki, hogy bizony azok a rendörök is függők, akik ezt a legális drogot használják.

 

Gergényi Pétert nem azért rúgnám ki mert rendet tétetett az utcákon és egyes rendőrök tényleg mintha szabályt sértettek volna túlmentek az arányosság szabályain. Arról nem tehet, hogy mások nem tartják be a törvényt.

 

Arról viszont tehet, hogy Ő is pár helyen a nemdohányzókat védő törvényekre fityet hányva dohányzott.  A cigaretta egyenlőre sok helyen legális drog viszont ahol a törvény tiltja a fogyasztását ott bizony a dohány is illegális drog tehát az ilyen helyeken a dohányzás illegális drogozás. Gergényi sok helyen illegálisan drogozott, amelyről fotók is készültek. Ha írországban lennénk, akkor őt ezért kirúgták volna az állásából.

 

Irországban egy politikust rúgtak ki  a szóvivői állásából mert pofátlanul dohányzott az ír parlament büféjében.

 

Mi nem tartunk itt, de ez rajtunk is múlik, hogy így van.

Ha nem emelünk szót a dohányfüst ellen, akkor mindig olyan alacsony prioritásban marad ez a kérdés amilyenben ma van.  Ha nem tájékoztatjuk az ÁNTSZ-t a füstös és a jelenlegi gyenge törvényeket sértő helyekről, akkor megmarad az a tévhit az ÁNTSZ hivatalában, hogy a magyarembereket nem is érdekli a saját egészsége és ezért ők sem küzdenek igazán az egészségünkért holott nekik az lenne a dolguk.

 

Ez nem amerikai, de ott is a civil szervezetek kezdték a hatóságokat és a törvényhozást arra kényszeríteni, hogy ne csak a dohánylobbi nyomásának engedjenek.

 

Mert még az USA-ban is erős a dohánylobbi és ezért nem is tiltják be a dohányzást.

Holott más termékeket betiltanak amely használatánál ekkora a halálos betegségek

előfordulása.

 

A cannabis növények viszont tiltva vannak pedig azoknak - ha nem füstöléssel járó a fogyasztásuk - vannak orvosilag is hasznos tulajdonságaik.

 

 

 

Előzmény: Stms (3287)