Szkapi Creative Commons License 2006.11.06 0 0 252

Sziasztok!

 

Volna kedves egy hozzáértő, rövid lista-szerűen összefoglalni, hogy a marha mely részei felelnek meg steak sütéshez, milyen vastagságban, stb.?

Illetve, hogy az egyes steak-fajtáknak (pl. T-bone) mi a magyar nevük, hogyan kell őket egy hentesnél kérni? Ránézésre meg lehet állapítani egy marhahúsról, hogy korban megfelelő-e, stb?

Feltétlen szükséges pácolni, vagy lehet frissen is sütni, max. borsozni sülés közben? Olaj kell alá, vagy mehet a teflonosban natúr is?

 

Egyáltalán, ki milyen "dumával" állít oda a pulthoz, amikor steaknek valót akar venni? Vettünk egy teflonos bordás serpenyőt (téglalap alakú) és kipróbálnám az otthoni készítést, mert eddig csak étteremben ettem, oda manapság viszont ritkán jutok el, és elég drága is. Meg aztán amit otthon magának készít az ember egy kis vörösbor kortyolgatása közben, annak mindig más íze van... :-)

 

A topikon végigszaladtam "nagyjából", inkább egy amolyan összefoglalóra szeretném kérni a tapasztalt topiktársakat.

 

Köszi: Szkapi