jingo Creative Commons License 2006.11.05 0 0 9
Sok plecsnit begyűjtő "mestertenyésztőknél"is nagyon sokszor vannak rossz körülmények között kutyák,lásd pl.a német juhászost,aki elismert "mestertenyésztő"és küllembíró,mégis egy üres telken tartotta Pest mellett az éhező kutyáit.El is kobozták tőle mindet.
Vagy azt a híres "tenyésztőt",akitől származó kutya pár évvel ezelőtt sintértelepre került idős korára.Állatvédők értesítették,de őt nem érdekelte a kutya sorsa,viszont sok szerencsét kívánt a gazdikereséshez.A csaj sztárnak számító tenyésztő,kiképző,panzióztat stb.
Úgyhogy nem számít,milyen címeket gyűjtöget valaki a kiállításokon a kutyáinak meg magának milyen hangzatos címet,bánhat szemét módon a kutyákkal.
Voltam olyannál,aki az adott fajaklub elnöke,a MEOE által legjobbnak tartott tenyésztő.Kevés alom van nála,itthonra nem ad el kölyköt.A kutyái csilivili körülmények között élnek,luxustápot esznek.Egész nap kennelben vannak,senki nem foglalkozik velük,nincs séta,játék csak a szűk udvarban.Onnan ki csak az éppen aktuális plecsnigyűjtögetésre kerülnek.Szépek,ápoltak,de mégsincs jó sorsuk.
Félreértés ne essék,nem a szaportókat védem.
Aki fajtatiszta kutyát akar,nézzen körül az állatvédőknél.Szinte nincs olyan fajta,amiből ne lenne valamelyik menhelyen,sintértelepen.Lehet,hogy címeket nem nyer,de a kutya nem is arra való.Szeretni ugyanúgy lehet,mint pedigrés társát.
Előzmény: nextdoor (7)