fiola Creative Commons License 2006.11.04 0 0 509

Tegnap jüttünk haza, röviden beszámolok + néhány gyakorlati tapasztalat:

 

Fapadossal menni-jönni hihetetlenül kényelmes, gyors és olcsó!

 

Neten foglaltam szállást, előleget se kértek, csupán az útlevelem és bankkártyám fénymásolatát faxon. Még nem volt hasonlóban gyakorlatom, így érthetően izgultam, mi vár a helyszínen. Egy hosszú listából az alábbi apartmant választottuk:

http://www.veniceapartments.org/html/memmo1.html

 

Az ACTV buszjárat a Marco Polo reptér és a Piazzale Roma között 2 Euró. Innen vaporettóztunk végig a Canale Grandén az Arsenal megállóig, fejenként 5 euért.

 

A stúdiónk kellemesebb volt, mint számítottuk: ideális helyszín, túristaforgatagtól mentes, hangulatos terecske, olcsó kávézó, a közelben (Via Garibaldi) hétköznapi élet, helybéli nyugdíjasokkal, anyukákkal, gyerekekkel. Zöldségesstandok, vegyesboltok, pékek. Az apartman jól felszerelt, fűthető, és az ablakokból valóban az oroszlános kapu látható - életben az egész még mesésebb: szerencsénkre végig szikrázó napsütés volt, este pedig díszkivilágítás.

 

Mindez alig 10 perc sétára a San Marcotól. Egyébként gyalog bejárható az egész város, kis pihenőkkel hosszabb séták is tehetők, így nem kellett közlekedésre költeni.

 

Remek önkiszolgáló éttermet találtunk az Accademia felé menet: 4-6 Eu 1-1 tál meleg étel, és látható, mit és mennyit adnak érte. Azért kipróbáltunk egy helyi trattoriát is - mi szeretjük a kihívásokat :) - nem volt angol nyelvű étlap, és a pincérekkel is nehezen boldogultunk, viszont a házi vörösboruk kárpótolt a hiányosságokért.

Emellett főztünk is otthon, biotésztát, hozzá friss spenótot, frutta di marét mindenféle szószokat és magunk reszelte parmezánt.

 

Itthon fagy és hóesés, brr, máris visszafordulnék.