vizinikk Creative Commons License 2006.11.04 0 0 162

most jó alaposan elolvastam, mit is írtam....

te hol látod abban gyurcsányt vagy orbánt, vagy, hogy a politika lenne az új vallásom?

hidd el, nagyon szívesen megfeledkeznék arról, hogy létezik a politika, a négyévenkénti választást letudva,  de az 1998 óta, ha ki szeretném kerülni, is újra és újra elémáll, és igyekszik letaposni, vagy egy arctalan szürke masszába, amit "NÉP"-nek nevez, bedarálni, és a hátamon megvalósítani rendszerint önző céljait.

 

ez, szeptember 19-ig, csak kellemetlen és gusztustalan volt, de azóta a nap óta - és nemcsak az én számomra (akin te plusz vagy mínusz előjelet látsz) félelmetes is lett.

Az egy dolog, hogy a munkámban akadályozva vagyok, mert a Kossuth téren csöveztek és vásároztak hetekig, és a gyepen parkolás és ürítkezés nem szabálysértés volt, hanem állampolgári jog, hogy az életbe olyan szervezési szempontok kerüljenek napi jelleggel, hogy hova mehetek, ahol épp nincs fenyegetés, vagy hetekig tartó újabb traktoros kemping, abból abszolút elegem van.

És úgy gondolom, hogy azért van a rendőrség, hogy ezt megakadályozza. És ha egyfelől rágyújtják a rendőrökre az autót, betörik egyesek koponyáját, molotovokat dobálnak, és barrikádot építenek, akkor hasonló eszközhasználat esetén ne legyen nyígás. Mert az M.Giorgio effektus a tudatmódosító cukorkáról aztán a legmegvetendőbb a szememben: ha valaki radikális tüntetőnek látszik, gusztustalan, ha utána békés demonstrálónak mondja magát, vagy "butaság"-nak nevezze a bíróság előtt az utcakővel való dobálózást.

 

és ez nem politika, ez gerinctelenség. Ahogy mondod: félelmetes,  komolyan.

Előzmény: mb3rgyulolo (160)