oskeresztyen Creative Commons License 2006.11.03 0 0 topiknyitó

Kedves Keresztyén Testvérek,


a topic cime:
"Írd le, hogy mit cselekedtél meg eddig Jézus tanításaibol!"
Lassunk harom példat:

 

I.


2005-ben elhagytam Magyarorszagot a Jézus Krisztus Evangéliumaért. Ezt megelozoleg mar visszatéroleg az utcara mentem lakni, annyira Kényszeritett a Szent Lélek, hogy lakasban tovabb ne maradjak sem ott, sem mashol.


Maté Evangéliumaban:
19,29 És aki elhagyta házait, vagy fitestvéreit, vagy notestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldjeit az én nevemért, mindaz száz annyit vesz, és örökség szerint nyer örök életet.
Mark Evangéliuma:
10,29 Jézus pedig felelvén, mondta: Bizony mondom nektek, senki sincs, aki elhagyta házát, vagy fitestvéreit, vagy notestvéreit, vagy atyját, vagy anyját, vagy feleségét, vagy gyermekeit, vagy szántóföldeit én érettem és az evangyéliumért,
10,30 Aki százannyit ne kapna most ebben az idoben, házakat, fitestvéreket, notestvéreket, anyákat, gyermekeket és szántóföldeket, üldözésekkel együtt; a jövendo világon pedig örök életet.

 

II.


2005 nyaran érkeztem Romaba. Mivel Jézus Tanitotta az Evangéliumban, igy tobb izben, tobb modon szerettem volna betolteni az alabbi Versekben Foglalt Jézusi Igéket. Ennél fogva volt, hogy pénzemet az utolso fillérig templomi perselybe dobtam, maskor - ha jol emlékszem - martirokrol szolo templomi perselybe vetettem, illetoleg megesett, hogy hajléktalanoknak adtam.


Márk Evangéliuma:
12,41 És leülvén Jézus a templompersely átellenében, nézte, hogy a sokaság miként vet pénzt a perselybe. Sok gazdag pedig sokat vetett abba.
12,42 És egy szegény özvegy asszony is odajövén, két fillért, azaz egy negyed pénzt vetett bele.
12,43 Akkor eloszólítván tanítványait, mondta nekik: Bizony mondom nektek, hogy ez a szegény özvegy asszony többet vetett, hogynem mind a többi, akik a perselybe vetettek.
12,44 Mert azok mindnyájan az o fölöslegükbol vetettek; o pedig az o szegénységébol, amilye csak volt, mind bevetette, az o egész vagyonát.

 

III.


Hasonlo a III.példa is. Jo par alkalommal megesett, hogy a Jézus Krisztus Nevében hajléktalanoknak adtam oda az utolso ruhadarabjaimat is, nem torodve az idojarassal, illetve hol papnak, hol szegényeknek adtam az utolso ételeket, amikkel rendelkeztem, igy magam éhen maradtam.


Lukacs Evangéliumaban Keresztelo Janos szol:
3,8 Teremjetek azért megtéréshez méltó gyümölcsöket, és ne mondogassátok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! mert mondom néktek, hogy az Isten ezekbol a kövekbol is támaszthat fiakat Ábrahámnak.
3,9 Immár pedig a fejsze is rávettetett a fák gyökerére: minden fa azért, a mely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tuzre vettetik.
3,10 És megkérdé ot a sokaság, mondván: Mit cselekedjünk tehát?
3,11 O pedig felelvén, monda nékik: A kinek két köntöse van, egyiket adja annak, a kinek nincs; és a kinek van eledele, hasonlókép cselekedjék.

 

A Jézus Krisztus Bizonysagtételeivel és a mi Atyank Kegyelmébol Adatott jo cselekedetekkel nem kérkedunk, akik Ezekrol szolunk. Ezt a szegény keresztyének tudják, zavartalanul folytatnak eszmecserét, egymastol is tanulnak, orulnek egymas sikereinek stb., de azt tapasztaltam, hogy az Internetezo, gazdag keresztyénség nemcsak megtagadja az ilyen Bizonysagtételeket, de fel is lép ellenukben, azaz fellép a Jézus Krisztus Kinyilatkoztatasai ellen és a Jogkoveto magatartas eliminalasa érdekében. Célom az, hogy mikozben a topic-ban feltett kérdésre felelek, hogy azt szeretném, ha Minden Keresztyén ugy fogadná ezeket a Jézusi Bizonysagtételeket, ahogyan itt, Romaban éljuk meg: nem reklamalva, nem perelve, nem sértodotten és megbotrankozva, hanem orulve annak, hogy a Jézus ma is sokakban ilyen Bizonysagtételeket és cselekedeteket Munkál Meg. Orulve annak is - ahogyan mi szoktunk -, amikor azt látja barki, hogy mas keresztyén Testvérek ebben vagy abban tobbet adhattak Atyanknak és a kedves, szelid Jézus Krisztusunknak: hiszen ezek a tettek mind az O Oromukre és Dicsoségukre szolgalnak.


Es még egyszer:
Ezek a tettek mind az O Oromukre és Orok Dicsoségukre szolgalnak.
Hiszen ezek a Szent Lélek Munkajabol, nem pedig emberektol valok.

 

Szeretettel Molnar Ferenc
Romabol, Italiabol.


Dicsértessék Mennyei Atyank és a mi Urunk Jézus Krisztus.
Amen.