oskeresztyen Creative Commons License 2006.11.03 0 0 5

28,9 Aki elfordítja az o fülét a törvény hallásától, annak a könyörgése is útálatos.
28,10 Aki elcsábítja az igazakat gonosz útra, vermébe maga esik bele; a tökéletesek pedig örökség szerint bírják a jót. (Salamon példabeszédeibol)

 

Szandékosan hamis kommunikacio, amikor a nemzetbiztonsagi szerveket a kormanytol fuggetlen szervezetekként deklarálják. A titkosszolgalatok kozvetelenul a kormanyfo- és a kormany iranyitasa alatt allnak. Ehhez csatolodik az, hogy kulonosképpen a polgari titkosszolgalatok megannyi lobbi kozvetlen és kozvetett befolyasa alatt allnak, igy kiemelten a bankarlobbi, a multinacionalis vallalatok és vezéralakjai, a nagy- és kozépvallalkozok, megannyi kisvallalkozo - akiknek sokasaga és osszefogasa adja meg erejuket -, a rendkivul nagyhatalommá nott média, valamint természetesen a vilag kormanyainak eros befolyasa alatt; azonban utobbiakrol donto fontossagu kiemelni, hogy a vilag kormanyai és donto politikai tomorulései ugyancsak a pénzvilag moguljai és meghatarozo alakjainak rendkivuli befolyasa alatt allanak.


Mire gondolunk, amikor mégis ki kell emelnunk a mindenkori kormany felelosségét a titkosszolgalatok mukodtetését és elkovetett cselekedeteit illetoen? Arra mindenképpen, hogy a titkosszolgalatok akcioi kifejezetten kormanydontésre johetnek létre. Olyan elofordul, hogy amikor a kormany nem tamogatja a titkosszolgalati lobbik akaratát, olyankor maga a titkosszolgalat - megannyi lobbival kozos osszefogasban - drasztikusan fellép akár a miniszterelnokkel szemben is. Eme háttérben torténo mozgolodasoknak és akcioknak az oka a vilag szamos esetben torténo miniszterelnoki levaltasa, ahogyan a miniszterelnokok ellen inditott perek a bortonbe zarastol a szamuzetésig és a kulfoldre menekulésig, valamint - emlékezzunk pl. John Fitzgerald Kennedy elnokre - a meggyilkolasig bezarolag. Pl. J.F. Kennedy-nek a nemzetbiztonsagi szolgalatokon keresztul megszervezett kivégzésének hátterében az elnoknek a kommunistakat illeto szelid, nem haboruskodo, s nem agressziv politikaja allott legfoképpen.


Egy elnok meggyilkolasarol ugyanakkor nagyon fontos elmondani, hogy ez nagyon ritka. A titkosszolgalatok kezdve a nemzetkozi kabitoszerkereskedelemtol a fegyverkereskedelmen és a nuklearis technologiak nemzetkozi aruforgalman tul a koncepcios perek megtervezésében és lebonyolitasaban, valamint a merényletek eltervezésében és végrehajtasaban, valamint a nyomozas és a bizonyitékok eltakaritasaig bezarolag donto, meghatarozo, nélkulozhetetlen szerepet vallalnak: kormanyvégzésre. Messzemenoen, messze-messze elsopro tulsulyban kormanyvégzésre, amihez sokszor az adott allam ellenzéke is teljes érintett apparatusaval résztvesz. Bar a nemzetbiztonsagi szerveknek sajat torvényuk szerint a terrorelharitas az egyik fo feladatuk, azonban ennek kovetkezetesen sajatos értelmezése miatt maguk is terrorszervezetekként mukodnek. Ennek koszonhetok az olyan cselekedetek, amelyek ritkan ugyan, de olykor napvilagot latnak: gondolok itt pl. az egyik nevesitett, onmagat "demokracianak" nevezo, Brusszel részérol pedig ekként elismert europai allamnak csak a '60-as években elkovetett megkozelitoleg masfélszaz politikai gyilkossagara csak belfoldon, amelyek kormanyutasitasra, illetve jovahagyasra torténtek. Hogy az elkovetok messze zomében nem kerultek elo soha, masokat pedig likvidaltak, illetve eltuntek (meggyilkoltak) - e helyen enm taglalva az egyebeket -, annak oka és háttere megint az allami takaritomunka, amely a nemzetbiztonsagi szerveken keresztul tortént és torténik mindenhol. Tehat a titkosszolgalatok nem onallo hatalmi ágazatok, hanem a mindenkori kormany dontéseinek megfelelo szervezetek, és extrém, ismétlem: extrém ritka, amikor a kormany tudta nélkul barmi jelentoset cselekszenek, minthogy az egymasnak feszulo lobbik miatt egyetlen jelentosebb akcio sem kerulhet leplezésre a kormany, és kulonosképpen a kormanyfo, azaz a miniszterelnok elol. (Ez alol egyetlen kivételként csupan egy miniszterelnok meggyilkolasat tudom emliteni, ami ritkan nem tudodik ki egy kormanyfo szamara, mielott sor kerulnek a végrehajtasara.)


A nemzetbiztonsagi szervezetek kozul az Informacios Hivatal a rea vonatkozo torvényi paranasszusok kozott kulonbséget tesz a hagyomanyos és az un. "jogellenes" kabitoszer- és fegyver-, valamint pl. a tomegpusztito fegyverek és azok alkotoelemei stb. kereskedelmét és nemzetkozi forgalmát illetoen. Nem tudom, értheto-e, mirol szolok most. A nemzetbiztonsagi szervezetek hivatalos pr-ja szerint a terrorizmus elharitasa az egyik fo célja, éppen ezért fontos kiemelni, hogy mirol is van szo, amikor kabitoszerkereskedelemrol és "jogellenes" kabitoszerkereskedelemrol beszélunk. A médiabol is tudjuk, hogy a hagyomanyos fegyver- és pl. a nuklearis technologiak allamkozi adas-vétele és -cseréje gyakran nem hivatalosan, a kormanyok altal, vallalt modon kerul allamkozi kereskedelem utjan egyik féltol a masikig, hanem irdatlan botranyokon keresztul bukik meg, hogy a kormanyok valamely cégeken, vallalatokon (lassd pl. az allamhatalom részérol a  bukasa utan is megvédett Salman Shapiro nemzetkozi hasadoanyagcsempészetét), maskor latszolag fuggetlen személyeken keresztul bonyolitottak fegyverkereskedelmet, kabitoszerkereskedelmet, illetoleg nuklearis technologiak és hasadoanyagok forgalmát. Megesik olyan is, hogy egy-egy hivatalos személy, aki nincs beavatva a dologba, mintegy véletlenul buktat meg jelentos szallitmanyokat, amik - ha a média nem kezelné ezeket olyan csendesen és hallgatagon - igen jelentosen lehámozzák az adott targy kereskedelmére és hátterére vonatkozo bazisokat - igen: csupan egy pontig. Figyelemremélto, hogy az Magyar Koztarsasag Orszaggyulése altal hozott magyar torvények is milyen szépen érzékeltetik, hogy nem a kabitoszerkereskedelemmel van baj, hanem a "jogellenes" kabitoszerkereskedelem az, amelyet kulon kiemelten fel kell deriteni, és a nemzetbiztonsag érdekeinek megfeleloen (amely nem azonos a nemzet érdekeivel, sot!) kell kezelni. Ha csak arra apellalok, és mast itt kovetkezetesen meg sem emlitek, hogy a vilag gyogyszerészeteinek gyogyszerkisérletei soran mindossze az 1% az, ami utobb nyilvanos forgalomba kerul, 99% pedig elnyeletik, akkor sokan megérthetik, miféle kabitoszerkereskedelemrol van - és messze csak egyebek mellett - szo, amikor a vilag nemzetbiztonsagi szervezeteinek torvényi megágyazásárol és a kormanyok tudtaval torténo aruforgalmi lebonyolitasokrol van szo. Hiszen sem az olykor irdatlan mennyiségben, toménytelen tonnaszám megbukott heroin- és kokain- stb. kabitoszerszallitmanyokrol, sem a hadsereg, vagy pl. az egyéb allami- és félallami szervek laboratoriumaiban hatalmas osszegekért kikisérletezett uj bakteriologiai- és vegyi fegyverek arzenaljarol nem szoltam, amelyek kozott megannyi végtermék ma mar nanotechnologiai strukturaval kerul allamkozi forgalomba.

 

A novekvo Babilonrol:
17,5 És az o homlokára egy név volt írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja. (Jelenések konyve)