Ha figyelmesen végigolvastad, amit eddig írtam, akkor láthatod, hogy én nem kötekedésből tettem ezeket a megjegyzéseket, hanem mert komolyan úgy gondolom, a kutya szempontjából abszolút semmilyen szempontból sem előnyös, hogy napi 8-10 órán keresztül nem végezheti el a dolgát.
Az nem érv ez ellen, hogy kibírja. Az sem, hogy a kutyáidnak semmi baja nem lett ettől.
Igen, ki merem jelenteni, hogy pusztán az állatszeretet nem elég ahhoz, hogy valaki tartsa is azt az állatot. A felelős kutyatartásnak része, hogy azt nézzük, mi a jó a kutyának, és nem azt, hogy mit bír ki. Emellett belátom, ha a felelős kutyatartás mint fogalom, bármit is mondana a legtöbb magyar embernek, akkor kóbor, vagy menhelyi kutya sem lenne ennyi.
Azt viszont hidd el, hogy amit a városiak többsége (tisztelet a kivételnek) kutyatartás címén művel, az mindennek mondható, csak felelősnek nem. Ezt bátran ki merem jelenteni, és ha kell, ezer példát hozok rá.
Thoughts-tól nem várom el, hogy bármit is adjon az én szavamra. A döntés rajta áll. Én csak a véleményemet fejtettem ki.