Zöldlomb Creative Commons License 2006.11.01 0 0 169

Kedves Odin!

 

Gratulálok a láncfűrészedhez. A bejáratással kapcsolatban a tapasztalatom az, hogy úgy szokták megoldani, hogy a gyárban a porlasztót "bejáratósra" állítják be. Ezidőtájt egy kicsit kevésbé pörög a magas tartományban a gép. Amidőn kijáratsz így egy néhány tankot, akkor ajánlják, hogy vidd el a szakemberhez, aki kicsit állít majd a bringán, hogy igazán tökös legyen.

A kenéssel kapcsolatban általában az a jó, ha olyan olajat használsz és úgy,mint amit a használati utasítás előír. Nem kell feltétlenül a gyár által cimkézett olajat használni, mert az bizony lehet, hogy drágább, mintha más márka olaját használod, pedig semmivel sem jobb. Értem ezalatt, hogy a stihl vagy a  husq.xp motorolaj igen olcsó a többi cimkéhez képest, és tényleg jó. A lényeg, hogy szintetikus, nagy fordulatszámhoz tervezett olaj legyen, ne benzinkutas 2t, amit az mz-hez terveztek.

Az orrkerék zsírzásához zsírzó kell, amit szerintem párszáz forinttól be lehet szerezni. 

Tankolás: Ha bölcs vagy, akkor mindig egyszerre tankolsz mindent. A gépeket úgy tervezik, hogy a benya mindig előbb fut ki belőle, mint az olaj. Feltéve, ha nem csöpög belőle az olaj.

Na, ennyi az okosság ma.

Üdv, zl 

Előzmény: Odin626 (165)