wizes Creative Commons License 2006.11.01 0 0 5

Amúgy:

http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=834790

 

Népszava Online - Belpolitika 2006. október 31. kedd | 10:40    Cikk bezárása Göncz Kinga szerint Orbán lejáratása nem szerepel a külképviseleteknek küldött levélben

Nem szerepelt Orbán Viktor lejáratása abban a tájékoztatóban, amit a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) külkapcsolatokért felelős szakállamtitkára küldött külföldi vezetőknek. A levélben a tárca az október 23-i rendzavarásokról tájékoztatta a külképviseleteket.


Orbán Viktor Fidesz-elnök lejáratása nem szerepel abban a levélben, amit a Miniszterelnöki Hivatal külkapcsolatokért felelős szakállamtitkára küldött a külföldi misszióvezetőknek az október 23-i rendzavarásokról tájékoztatásként - jelentette ki Göncz Kinga egy televíziós műsorban. "Orbán Viktor egyáltalában nem szerepel a levélben, lejáratása pedig még annyira sem" - hangsúlyozta a külügyminiszter. Arra a felvetésére, hogy Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke miért állította ezt, a külügyminiszter azt válaszolta: ez reakció volt a Fidesz elnökének Strasbourgban elmondott beszédére.

Megítélése szerint ugyanis a Fidesz úgy gondolkodott, "el kellett kerülni, hogy Orbán strasbourgi beszédéről legyen szó, a külügy kapcsán kellett valamit előhúzni". Az ellenzéki párt vezetőjének az a kijelentése, hogy a posztkommunista kormányzatoknak ne nyújtson segédkezet az Európai Unió, a külügyminiszter szerint nemcsak Magyarországra "súlyos", hanem a térség mindazon országaira, ahol nem jobboldali kormányok vannak hatalmon.



NÉPSZAVA Online