padisah Creative Commons License 2006.10.30 0 0 10196

Az atomfegyver eleve nem ilyen kis országok fegyvere. Vagyis, pl. Észak Korea kapcsán az atomfegyver vagy az önvédelem/erősebb ellenfél elrettentése vagy a nukleáris zsarolás eszköze. Nekünk nyilván nem lenne okunk atomal lődözni a romániai magyarokat. Visszafelé már lehet hogy nem így gondolják :(( momentán relaítve kevés potenciális román túsz van Magyaroszágon...

 

Az atomfegyver igazi jelentősége olyan gigászok csatájában mutatkozik meg mint Orosz-amcsi, Kínai -Amcsi/Indiai/Orosz stb. ahol gigantikus ipari kapacitás és populáció áll rendelkezésre egy klasszikus 2vh stílusú háborúhoz.

 

Izraelnek most épül egy lézeres rakétavédelmi rendszere, nem ugrik be mi a neve, azt ilyesmire találták ki. Ez nyilván egy új technológia, tehát elég nagy tér áll előtte hogy fejlesszenek rajta. Mozgatható földi lézerek, vagy repülőgépre telepített nagyteljesítményű lézerágyúkkal le lehet lőni minden rakétát, ott a rakéta sebessége nem jelent akkora akadályt - sokkal inkább a távolság, a légkör elnyelése, meg az hogy a ballisztikus rakéta görbe pályán mozog, ezért esetleg azon a ponton kellene lelőni amikor még nincs tűzvonal... A tempóval viszont szerintem nem lenne gond. Teljesítmény kérdése, hogy hány mp kell egy-egy robbanófej leszedéséhez.

 

Civben lejátszottam egy-két atomháborút :)) általában ott is az győz akik eleve többen vannak, van miből veszíteni.

 

 

 

Előzmény: rev251 (10192)