kilenctizenegy Creative Commons License 2006.10.29 0 0 10094

"A hidrogénautó viszont egy illúzió, ami soha nem fog megvalósulni tömeges mértékben."

 

Ahogy a dolgok most látszanak, a hidrogént szerintem sem fogják soha belsőégésű motorokban elégetni, legfeljebb a luxusautók szintjén, ahol a teljesítmény számít, a költségek nem.

 

A jövő autója az elektromos hajtású autó. Az viszont még nem tiszta, hogy az áramot akkumulátorból nyeri, vagy hidrogénből üzemanyagcellában. Ezt a kérdést fogják megválaszolni a következő öt év kutatásai az akkumulátorok és a biztonságos, olcsó hidrogéntárolás terén.

 

Az akkumulátorok fejlődését az elmúlt tíz évben a laptopok, mobilok és egyéb villanykütyük növekvő energiaigénye generálta. Az energiaigény továbbra is növekszik, de az akkumulátorok gazdaságos zsugorítása közelít a határokhoz, ezért már a jövő laptopjai esetében is a metanol, ill. hidrogén-meghajtáson gondolkodnak. Egy autó energiaigénye pedig még a maiaknál is jóval könnyebb, kisebb és olcsóbb aksikat igényel. Ez pedig jelenleg a hidrogén/metanol felé billenti a mérleget. Persze bármelyik nap jöhet valamilyen áttörés aksifronton és a hidrogét zárójelbe lehet tenni, de egyenlőre nem úgy néz ki.

Előzmény: Linebacker (10091)