Törölt nick Creative Commons License 2006.10.28 0 0 topiknyitó
Legyen ebben a topicban szó arról, ahogy Jézus démont űzött.
Jézus az elég durva eseteket is meg tudta gyógyítani, ki tudta belőlük űzni a démont, démonokat. Egy olyan eset is le van írva, mikor az tanítványai (akiknek amúgy hatalmat adott a démonok felett) nem tudtak egy démont kiűzni (egy epilepsziás jellegű gyerekből, akit a démon mikor uralmat vett felette tűzbe és vízbe akarta vinni) azt mondta hogy az ilyen fajta csak imával és böjttel megy ki.

Tehát annyit megtudhattunk itt, hogy vannak esetek amikor nem elég a hit. Pontosabban szóval igenis hit kell hozzá, hiszen az imádkozáshoz és böjtöléshez is hit kell, kitartás.

Nem gondolom persze, hogy a Bibliából kell démonűzést tanulni, azt hiszem ez olyan dolog, amiben nem az írások hanem közvetlen isteni vezetés kell. Talán erre is értette Jézus, hogy ima és böjt kell hozzá.

Elmondok egy érdekes esetet. Mielőtt én megtértem, ateista, materialista voltam. Ennek ellenére elhittem, hogy pl. a Hit gyüliben történhetnek csodálatos gyógyulások. Azonban a legnagyobb csodának azt tartottam volna, ha egy szellemileg sérült ember meggyógyul, és erre bizony van példa a Bibliában. Én akkor arra is gondoltam, hogyha ilyet látnék, lehet, hogy hívő lennék.
Utólag sokat gondolkodtam azon, hogy miért vélekedtem így, és rájöttem, hogy miért. Mert egy testrész gyógyulásába még bele tudtam volna képzelni valamiféle olyan erőt, energiát, amit még a tudomány nem fedezett fel. Azonban ha egy ember elméje, szelleme helyre épül, oda már csakis valami SZEMÉLYT tudtam elképzeni.