padisah Creative Commons License 2006.10.28 0 0 10076

Annyira nem sci-fi, hogy készültek is elektromos autók, rendes szériaautók. Pl. az elektromos autók topicban rendre felbukkan egy eletromos Citroen gazdája.

 

Tehát ilyenek vannak, és azért nem terjed el, mert az elektromos autók a teljesítményükhöz, képességeikhez képest nagyon drágák. Ettől függetlenül, főleg az itteni magas jövedéki adó miatt, ami a benzint drágítja, lehet lenne fantázia abban, hogy volt keleti kisautókat átalakítunk üzletszerűen elektromos-akkumlátoros verzióra. Legalábbis, remélhetőleg lenne egy törzsközönsége ennek, főleg ha az ország bármely pontján el lehet adni, és meg lehet találni azt a pár tucat embert aki hajlandó és képes érte fizetni... :))

 

Én a magam részéről komolyan dédelgetem magamban a gondolatot hogy egyszer ha pénzem is lesz (!!) veszek egy elektromos robogót, ilyet már most is lehet venni. Az a legjobb benne, hogy mivel nincs kipufogógáz, a lakóépület folyosóján is tudom használni, és a lakásban tarthatom. Egyszerűen feljövök vele a lifttel, és beparkolok vele az albiba :))

 

 

Előzmény: kilenctizenegy (10075)