nájckingdom Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10064
"az otópálya önmagában nem rossz"
Persze, amíg van olcsó olaj. Kb. még egy-két évig, vagy félig. Most nem adok meg linket a nagyokosokhoz, akik ebben töltötték az életüket (olajipar), erről szól a fórum.

"Ha nincs benzin lehet még villanyautózni, " Egy időben én is Galaktika-előfizető voltam.

"le kéne vágni kóka kezeit" Vállalom a bárd megélezését.

"semminemű energia és nyersanyagbázisa nincs ahhoz, hogy komolyabb ipart futtasson" Kiirthatatlan tévhit. Itt most messzire vezetne, de pl. a szénbányászatot nagyobb megkutatott ismert szénvagyonnal fejeztük be, mint amilyennel elkezdtük a nagy felfutást az 50-es években (amik persze negyvenvalahánytól voltak) Tudom, hogy éghajlatválság, de valami azt súgja, hogy lesz itt még "Fiatalok, gyertek bányásznak"" akció. Recsk reze se olyan kicsi Eu viszonylatban, stb. Perlit, zeolit, soroljam? Kis, egzotikus dolgok, de ásványkincsünk inkább olyan jó közepes, mint nulla. Nem hiszem, hogy az iparkorszak örökké tarthat, de az átmenetben a Csúcs után jól jöhet a relokalizáció keretében a leépített ipar újjáélesztése, már amit lehet belőle. A hosszú táv persze a mezőgazdasági alapú fenntartható civilizáció. De nem átmenet nélkül, mert az képtelenség.

"mezőgazd, ezzel letucc foglalni kb 800 ezer embert max. szorozzuk ezt fel nagyátlag 3-mal, az 2.5millió. bottom line 7.5 millió embernek vagy pusztulnia kell vagy"
Nono, én egy kézimunkaigényes kertészeti jellegű mezőgazd-ban el tudok képzelni többet is, továbbá már középtávon se számolj 10 millió lakossal, ha nem engedünk bevándorlást, a mai demogr. trend ezt kizárja (és persze a cigányok segélyezését max. 3 éven belül le kell állítani, kifutó rendszerben. Ha lázonganak, fékentartásukra ott a rendőrség, 23-án megmutatták, hogy tudnak ők kemények lenni, kár, hogy a házszámot eltévesztették és a sajátjukat ütötték a barmok, persze parancsra, de itt nem ez a téma) A jövő mezőgazdaságában nem lesz tabutéma az önfenntartás, minél több paraszt eltartja a saját családját úgy 90%-ban önellátóan, annál kevesebb gondja lesz az államnak. így több embert szívhat fel a mezőgazd.

"halálbüntetés - értelmetlen." Én nem erőltetetem, csak az a tippem, hogy a nagy elnyomorodásban és közbiztonságromlásban a frusztrált tömeg ki fogja követelni, nagy dühében vért akar majd látni. Azonkívül bedurvuló helyzetben a legbiztosabb mód egyes fékezhetetlen gonosztevők kivonására a forgalomból. Éhség, nyomor, váláság idején nem cicóznak.

A pártosdi, a demokrácia-cirkusz Greer guru helytálló meglátása szerint addig tart, amig a politikai elit versengő csapatai valami koncot tudnak vetni a népnek az olcsó energián alapuló jólétből (amit nem maguknak vesznek ki). Ha ez a leghetőség végetér és a gazdaság idővel (nem feltétlenül 5 éven belül) visszaarchaizálódik, ahol pl. sosk-sok önellátó paraszt lesz, tán többre megyünk a királlyal, ispánokkal, szolgabírókkal, mint a demokráciásdival. Mármint az utókor, mi még lehet, hogy ragaszkodni fogunk a rendszer külsőségeihez, amíg lehet.

A Fideszt nekem ne dícsérd, rá szavazok x ciklus óta. Ettől még szidom, mint a bokrot, jogom van hozzá, a fenébe, az ilyenekből élnek, mint én!
Előzmény: netizen (10059)