netizen Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10059
Nézd nájckingdom. az otópálya önmagában nem rossz, a baj az nálunk, hogy a gazdasági lehetőségek felett lett eröltetve. a 98-02 relációban épült kb 50km az amit alehetőségeink megengednek. a 02-06 relációban épült 200km már gazdaságilag nem ment. és ezt tetézte olyan, indokolotalanul szükségtelen technikai elemek beépítése, ami a km árat egy alagútfúrásokkal tarkított autópálya árszintjére emelte. Ha nincs benzin lehet még villanyautózni, lásd GM EV-1, ami normális menetdinamika mellett 150km-es hatósugárral rendelkezik. továbbá lehet az ótópályába indukciós betápot is tenni csak ez már rohadt drága. középtávon le kéne vágni kóka kezeit, mert a vasúti közlekedés lesz megoldható.

a felsőoktatásról már szóltam. ennek az országnak semminemű energia és nyersanyagbázisa nincs ahhoz, hogy komolyabb ipart futtasson. minden import. ami megy az az mezőgazd, ezzel letucc foglalni kb 800 ezer embert max. szorozzuk ezt fel nagyátlag 3-mal, az 2.5millió. bottom line 7.5 millió embernek vagy pusztulnia kell vagy csinálsz valahogy 2.5 millió eredendően nyersanyag és energia igénnyel nem rendelkező intellectual property ipart - amíg lehet. erre lenne jó a felsőoktatás. az ötlet nem rossz, ott lett elkúrva, hogy a piaci feedbacket kikapcsolták belőle.

halálbüntetés - értelmetlen. akik erre a sorsra jutnának mentálisan defektesek, a halálbüntetés semminemű elrettentő erővel nincs számukra. likvidálásuk egyedül a társadalom/közjó számára vethető fel, mint kivánatos(?). A magyar köztársaság nevében gyilkolászni tök felesleges, csináljunk inkább rabszolgaságot a halálbünti helyett, így nem kell az állam nevében gyilkolászni és a delikvens mégis hozzájárulhat a közjóhoz, bár nem fog fülni rá a foga.

A politikai pártok számára adódik egy játszótér, egyik sem fújhatja a passzátszelet a másikkal szemben. Mésrészt a társadalom időállandója kurvanagy, emberöltőkben mérhető, így hiába fújod a passzátszálet csak úgy jársz mint II József, hogy lázadni fognak ellened. Gyurcsány már rájött arra, hogy valahogy rendbe kellene hozni az AHTt és a folyfiz-et, de a valós, jó megoldást nem tudja keresztülvinni, mert a redisztribúcióban részt vevő saját parazitái ezt meggátolják. gondolj most itt csak a bukott mszps polgármestereknek grundolt életjáradékra. a fidex meg olyan, hogy szavakban demagóg, de amikor kormányra került, 98-00 relációban volt egy járai csomag, lenyomta a hiányt 52%-ra 62-ről, szóval szépen csendben egy konvergencia pályát nyomott. a felszínen meg futott a milennium happening - ez volt az a cirkusz a felszinen ami eladta a kinem mondott valóságot.
Előzmény: nájckingdom (10056)