nájckingdom Creative Commons License 2006.10.27 0 0 10056
Nem igazán mondunk ellent egymásnak. A patikaügyben igen volt a válaszom. A "felsőoktatás" ügyben tandíjjal, vagy anélkül véget kell vetni az ámokfutásnak, ki kell mondani, hogy tragikus tévedés történt és töredékére kell csökkenteni a férőhelyeket, minél előbb. Az élet megteszi magától is, jobb lesz elébemenni.
A multi láncok eladói ügyében éppígy gondolom, amióta ezek megjelentek. De egész létük az olcsó energia és az az által lehetővé tett globalizációs hullám terméke, a Csúcs visszaszorítja, majd eltünteti őket.
A többbiztosítós modell, meg a magánnyugdíjpénztárak mindig is csak lopás voltak, ezek a cégek mindig irodaszékház-építéssel kezdik tevékenységüket. De hol a vita?
Az autópályák Fidesz által kiosztott Vegyépszeres kivitelben is épp annyival voltak drágábbak a kelleténél, amennyibe kerültek, mert 10 éven belül (vagy 5?) nem lesz rajtuk forgalom, a nép nem fog autózni, a kamion fehér holló lesz. Az üzemanyag méregdrága. Önmagában igaz, hogy a mai "kormány" idején ez is még drágább, még pazarlóbb, de a lényeg, hogy egy centi se kellett volna az autópályákból, az olcsó olaj korának hattyúdalaként nagyrészt ezért, az autósinfrastruktúráért adósították el országunkat.

A Fideszt, mint akitől elvileg a jobbat várnám, ezért ostorozom, egyenlőre fényévre vannak javaslatai a fő problémáink tényleges okainak feltárásától és kezelésétől. Persze a szocik józanabbjait is ostorozhatnám ugyanezért. A szadira nem vesztegetem a szót, ők azt teszik, amire számítottam tőlük. De megnézem, milyen jövője van egy , a Csúcs utáni, a többgenerációs nagycsaládhoz, halálbüntetéshez, hazai , sőt állami tulajdonú szénbányákhoz és még sok mindenhez visszakényszerülő társadalomban egy szingliséget, szabad kábítózást és csupa hasonlót, az olcsó olaj kora által lehetővé tett hedonizmust propagáló pártnak. Ha ugyan lesznek parlamenti választások pártok részvételével... Mindenesetre az urbanizációs trend visszaszorulása, a nagyvárosi "liberális" réteg megritkulása és a földművesek felszaporodása a társadalmon belül előrevetít egy földcsuszamlássszerű eltolódást a jobboldali-konzervatív irányba, a mai baloldal, szadi típusú nézetek és pártok nem igazán a jövő nyertesei. (Nem véletlen, hogy a szocik rendeletet hoztak a panelházakra való emeletráépítésről, tudják, hol a bázisuk).
Előzmény: netizen (10055)